Overslaan en naar de inhoud gaan

Aandacht voor cold case Roermond in opsporingsprogramma

Geplaatst opvrijdag 22 maart 2019 - 12:45

Landelijk opsporingsprogramma Opsporing Verzocht gaat aandacht besteden aan de cold case als gevolg van het overlijden van Piet Mergelsberg.

Dat meldt de politie op Twitter. Voor de gouden tip wordt een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.

Verslechterde situatie
De 75-jarige man bezocht op 22 juli 2003 het graf van zijn vrouw op de Roermondse begraafplaats 'Tussen de Bergen' toen hij daar gewond raakte tijdens een overval. In eerste instantie leek het redelijk met Mergelsberg te gaan. Een paar dagen later verslechterde zijn situatie. Hij overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis op 25 juli 2003.

Cold case
De recherche heeft eind 2018 het onderzoek heropend. Bij het opnieuw bekijken van het dossier zijn nieuwe technieken en werkwijzen gebruikt. Ook worden getuigen opnieuw gehoord. Het onderzoek is altijd onder de aandacht van de politie en het Openbaar Ministerie geweest en wordt officieel 'cold case' genoemd.

Lees ook: Tweede coldcase-kalender ook bij reclassering

Opsporing Verzocht
Dinsdag 26 maart komt de zaak in de uitzending van het opsporingsprogramma. Daarbij komt familie van het slachtoffer aan het woord en wordt uitleg gegeven over het onderzoek. De politie meldt dat er nog steeds hoop is dat getuigen zich melden.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen