Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanbesteding van Limburgs ov hoeft niet opnieuw

Geplaatst opdinsdag 6 oktober 2015 - 16:42

De aanbesteding van het Limburgse openbaar vervoer 2016-2031 hoeft, anders dan vervoerder Veolia eist, niet opnieuw te worden gedaan.

Dat is het oordeel van de bezwaarcommissie van de provincie.

Verder met Arriva
Het provinciebestuur heeft dit oordeel dinsdag overgenomen en wil nu definitief verder met vervoerder Arriva. Concurrent Veolia zou dat nu alleen nog via de rechter kunnen verhinderen. Het Limburgse openbaar vervoer 2016-2031 werd in juni dit jaar toegewezen aan Arriva, dat als nummer twee in de aanbesteding was geëindigd.

Gunning opnieuw?
De aanvankelijke winnaar, NS-dochter Abellio, verloor de opdracht na diverse malversaties in de aanloop naar de gunning. Zo maakte de NS de huidige vervoerder Veolia op meerdere manieren bedrijfsgevoelige informatie afhandig, onder meer via spionage door een toenmalig directeur. Het schandaal kostte uiteindelijk NS-topman Timo Huges de kop. Omdat het bedrijf zelf doelwit was van de spionage vond Veolia, de derde partij die naar de opdracht meedong, dat de hele gunning opnieuw moest.

Een ongeldig bod
De provincie wilde daar niet aan, mede omdat Veolia een te duur en daarmee ongeldig bod had uitgebracht. Volgens de interne bezwaarcommissie van de provincie, waar Veolia naartoe was gestapt, is dat een juiste beslissing. Ook op andere punten werden de klachten van Veolia ongegrond of niet-ontvankelijk verklaard.

In het gelijk gesteld
Gedeputeerde Patrick van der Broeck (CDA, Openbaar Vervoer) is content met de uitspraak. "Na een uitspraak van de rechter vorig jaar zijn we ook nu voor een tweede keer in het gelijk gesteld. Ik heb er alle vertrouwen in dat ons besluit ook een derde keer stand zal houden, maar ik hoop dat het niet zo ver komt."

Veolia naar rechter
Veolia laat in een eerste reactie weten het oordeel van de bezwaarschriftencommissie nog te moeten bestuderen alvorens te kunnen reageren. Algemeen wordt aangenomen dat Veolia uiteindelijk een gang naar de rechter zal inzetten.

Lees hier alles over de aanbesteding van het ov in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veolia naar rechter als Arriva openbaar vervoer krijgt
Dinsdag principe-besluit over OV-aanbesteding
Openbaar vervoer in Limburg naar Arriva
'Bod Arriva voldoet ruimschoots aan gestelde eisen'
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen