Overslaan en naar de inhoud gaan

A74 weer open na ongeluk met twee vrachtwagens en auto

Geplaatst opzaterdag 3 juni 2017 - 14:31

De A74 is weer open tussen de Duitse grens en Venlo. De snelweg was zaterdagochtend enkele uren dicht na een ongeluk met twee vrachtwagens en een personenauto.

Rond 11:00 uur botste een vrachtwagen achterop een stilstaande truck op de vluchtstrook vlak voor knooppunt Tiglia.

Ravage
De chauffeur van de eerste vrachtwagen voelde zich niet lekker en parkeerde daarom zijn truck op de vluchtstrook. Een tweede vrachtwagen botste vervolgens op de geparkeerde truck. De chauffeur zwenkte naar link, schoot de snelweg over, tikte een personenauto aan en kwam tegen de vangrail in de middenberm tot stilstand. De trucks blokkeerden alle rijstroken, waardoor de snelweg enkele uren volledig afgesloten werd voor het verkeer.

Lees ook: Ravage na ongeluk met twee vrachtwagens, A74 dicht

Bij het ongeluk raakte één vrachtwagenchauffeur lichtgewond. De chauffeur verkeerde na de botsing in shock en werd daarom voor de zekerheid meegenomen naar het ziekenhuis.

Snelweg
Zowel de Nederlandse als de Duitse hulpdiensten rukten uit. De ravage na het ongeluk was groot. De wegafsluiting zorgde voor een file vanaf de Duitse grens. De Duitse politie leidde daarom het verkeer richting Venlo bij Kaldenkirchen om via de B221 en de A40. Rond 14:25 uur werd de snelweg weer vrijgegeven. De bergingswerkzaamheden zijn voorspoedig verlopen.

Lees alles over Pinkpop en ander festivalnieuws in de festivalrubriek.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ravage na ongeluk met twee vrachtwagens, A74 dicht
Vrachtwagen rijdt over de grens in op agenten: 1 dode
A67 tussen Venlo en Eindhoven dicht na ongeval
Onderzoek naar geluidsoverlast A73 en A74
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen