Overslaan en naar de inhoud gaan

A74 weer open na ongeluk met twee vrachtwagens en auto

Geplaatst opzaterdag 3 juni 2017 - 14:31

De A74 is weer open tussen de Duitse grens en Venlo. De snelweg was zaterdagochtend enkele uren dicht na een ongeluk met twee vrachtwagens en een personenauto.

Rond 11:00 uur botste een vrachtwagen achterop een stilstaande truck op de vluchtstrook vlak voor knooppunt Tiglia.

Ravage
De chauffeur van de eerste vrachtwagen voelde zich niet lekker en parkeerde daarom zijn truck op de vluchtstrook. Een tweede vrachtwagen botste vervolgens op de geparkeerde truck. De chauffeur zwenkte naar link, schoot de snelweg over, tikte een personenauto aan en kwam tegen de vangrail in de middenberm tot stilstand. De trucks blokkeerden alle rijstroken, waardoor de snelweg enkele uren volledig afgesloten werd voor het verkeer.

Lees ook: Ravage na ongeluk met twee vrachtwagens, A74 dicht

Bij het ongeluk raakte één vrachtwagenchauffeur lichtgewond. De chauffeur verkeerde na de botsing in shock en werd daarom voor de zekerheid meegenomen naar het ziekenhuis.

Snelweg
Zowel de Nederlandse als de Duitse hulpdiensten rukten uit. De ravage na het ongeluk was groot. De wegafsluiting zorgde voor een file vanaf de Duitse grens. De Duitse politie leidde daarom het verkeer richting Venlo bij Kaldenkirchen om via de B221 en de A40. Rond 14:25 uur werd de snelweg weer vrijgegeven. De bergingswerkzaamheden zijn voorspoedig verlopen.

Lees alles over Pinkpop en ander festivalnieuws in de festivalrubriek.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ravage na ongeluk met twee vrachtwagens, A74 dicht
A67 tussen Venlo en Eindhoven dicht na ongeval
Vrachtwagen rijdt over de grens in op agenten: 1 dode
Onderzoek naar geluidsoverlast A73 en A74
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen