Vluchtende automobilist opgepakt Sint Joost A2 (9 apr 2021)

Bestuurder neemt de benen na ongeval op A2: man opgepakt

De politie heeft vrijdagmiddag een automobilist opgepakt die na een ongeval op de A2 bij Sint Joost uit de auto was gestapt en de benen had genomen.

Ongeval A73 Blerick (6 april 2021)
Auto botst tegen vangrail A73: een gewonde

Een automobilist is dinsdagavond gewond geraakt na een aanrijding op de A73.

Spookrijdrama A73 Roermond (19 november 2017)
Ministerie neemt stappen na spookrijdrama Roermond

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaat stappen nemen in de hoop dat spookrijden minder vaak voorkomt. Zo worden onder meer onoverzichtelijke op- en afritten aangepast.

Vrachtwagen rijdt berm in op knooppunt Zaarderheiken A73 (29 mrt 2021)
Truck rijdt de berm in op knooppunt Zaarderheiken

Een vrachtwagenchauffeur is maandagochtend bij knooppunt Zaarderheiken op de A73 in Venlo de macht over het stuur kwijtgeraakt en de berm in gereden.

Aanrijding Roermond (28 maart 2021)
Automobiliste rijdt in paniek door na aanrijding in tunnel

Een bestuurster is zondagavond gewond geraakt na een aanrijding in de Roertunnel in Roermond.

Vrachtwagen
Minder verkeer maar tunnels toch vaak dicht

Hoewel er minder verkeer op de weg is geweest afgelopen jaar, komt het nog regelmatig voor dat er files ontstaan bij tunnels door te hoog geladen vrachtwagens.

a73
Automobilist gewond bij ongeval op A73

Bij een ongeval op de snelweg A73 is vrijdagochtend een automobilist gewond geraakt.

File stockfoto
Ongeluk A73: Roertunnel korte tijd dicht

Op de A73 bij de Roertunnel is woensdagochtend een ongeluk gebeurd.

Camera's Rijkswaterstaat voor registratie vervoer gevaarlijke stoffen (11 mrt 2021)
Camera's meten vervoer gevaarlijke stoffen A73

Rijkswaterstaat meet de komende weken met speciale camera's het vervoer van gevaarlijke stoffen via de A73. Die camera's roepen bij veel automobilisten vragen op.

Politie nacht stock
Bestuurder rijdt over A73 met vijf keer teveel alcohol op

Een bestuurder is zondagnacht het rijbewijs verloren nadat deze te veel had gedronken. De bestuurder had ruim vijf keer meer alcohol op dan toegestaan.

Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane