Overslaan en naar de inhoud gaan

A40 bij Venlo ingezakt, weg deels afgesloten

Geplaatst opvrijdag 11 oktober 2019 - 14:58

De A40 in Duitsland is vanaf de grens bij Venlo richting Duisburg afgesloten voor verkeer nadat betonplaten in de weg waren doorgezakt door problemen met een ondergrondse gasleiding.

De A40 richting Duisburg ter hoogte van het Duitse plaatsje Wachtendonk vlakbij Venlo is onbegaanbaar. Dat maakte de Duitse dienst Strassen NRW vrijdag bekend.

Omleiding
De A40 is het verlengde van de A67 vanaf de grens bij Venlo. Verkeer wordt in Venlo vanaf de A67 bij knooppunt Zaarderheiken in Venlo via de A73 en A74 omgeleid, richting Mönchengladbach, meldde de Nederlandse dienst Rijkswaterstaat. Die omleiding kan tot zeker maandagochtend duren.

Noodmaatregelen
Richting Venlo is de A40 versmald om noodmaatregelen mogelijk te maken. De herstelwerkzaamheden daar duren nog de hele volgende week.

Gasleiding
De problemen ontstonden bij de aanleg van een ondergrondse gasleiding onder de A40. Daardoor verzakten verschillende betonplaten van de snelweg.

Klik hier voor de actuele stand van zaken op de Limburgse wegen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen