Overslaan en naar de inhoud gaan

A2 urenlang dicht vanwege ernstig ongeluk met truck en busje

Geplaatst opdinsdag 8 juni 2021 - 23:20

Op de snelweg A2 is dinsdagavond een ernstig ongeval gebeurd bij Born. Bij de aanrijding waren een vrachtwagen en een personenbusje betrokken. De snelweg is daardoor in zuidelijke richting urenlang dicht geweest.

De hulpdiensten werden rond 23:00 uur gealarmeerd voor het ongeval.

Traumahelikopter
De brandweer kwam ter plaatse om een inzittende uit het busje te bevrijden. Met een traumahelikopter werd een trauma-arts ingevlogen voor medische assistentie. De helikopter landde op de snelweg. Volgens een correspondent ter plaatse zouden er zeker twee personen zwaargewond zijn geraakt bij het ongeval.

De ravage was groot op de snelweg. Zowel de vrachtwagen als het busje raakten zwaar beschadigd. Brokstukken lagen over het wegdek verspreid.

Omleiding
De snelweg was in zuidelijke richting een groot deel van de nacht helemaal afgesloten voor het verkeer. Verkeer richting Keulen en Maastricht werd vanaf knooppunt Leenderheide geadviseerd over Duitsland te rijden, via de A67, A73, A74 en de Duitse A61, A44 en A4.

Rond 4:00 uur waren het politieonderzoek en de opruim- en herstelwerkzaamheden afgerond en ging de snelweg weer open voor het verkeer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen