Overslaan en naar de inhoud gaan

A2 urenlang dicht vanwege ernstig ongeluk met truck en busje

Geplaatst opdinsdag 8 juni 2021 - 23:20

Op de snelweg A2 is dinsdagavond een ernstig ongeval gebeurd bij Born. Bij de aanrijding waren een vrachtwagen en een personenbusje betrokken. De snelweg is daardoor in zuidelijke richting urenlang dicht geweest.

De hulpdiensten werden rond 23:00 uur gealarmeerd voor het ongeval.

Traumahelikopter
De brandweer kwam ter plaatse om een inzittende uit het busje te bevrijden. Met een traumahelikopter werd een trauma-arts ingevlogen voor medische assistentie. De helikopter landde op de snelweg. Volgens een correspondent ter plaatse zouden er zeker twee personen zwaargewond zijn geraakt bij het ongeval.

De ravage was groot op de snelweg. Zowel de vrachtwagen als het busje raakten zwaar beschadigd. Brokstukken lagen over het wegdek verspreid.

Omleiding
De snelweg was in zuidelijke richting een groot deel van de nacht helemaal afgesloten voor het verkeer. Verkeer richting Keulen en Maastricht werd vanaf knooppunt Leenderheide geadviseerd over Duitsland te rijden, via de A67, A73, A74 en de Duitse A61, A44 en A4.

Rond 4:00 uur waren het politieonderzoek en de opruim- en herstelwerkzaamheden afgerond en ging de snelweg weer open voor het verkeer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen