Overslaan en naar de inhoud gaan

A2-tunnel Maastricht gaat weer dicht, dit keer gepland

Geplaatst opdinsdag 12 december 2017 - 15:54

De A2-tunnels bij Maastricht gaan komende dagen weer deels op slot.

Dit keer niet vanwege technische problemen, maar vanwege gepland regulier onderhoud.

Werkt alles?
Rijkswaterstaat voert die onderhoudswerkzaamheden elke maand uit. Er wordt onder andere gekeken of alle systemen nog werken en of alle andere zaken nog in orde zijn.

Nachtelijke afsluiting
Woensdagavond om 22:00 uur gaan de onderste tunnelbuizen dicht. Dit zijn de buizen voor het doorgaande verkeer op de A2. De afsluiting duurt tot donderdagochtend 06:00 uur. Een nacht later volgt op dezelfde tijdstippen de afsluiting van de bovenste tunnelbuizen voor het lokale verkeer.

Op beide momenten wordt het verkeer omgeleid via de tunnelbuis die wel nog open is, zo meldt Rijkswaterstaat.`

Lees ook: Lange storing in A2-tunnel Maastricht verholpen

Noodmast
Afgelopen weekend waren de bovenste tunnelbuizen enkele dagen op slot vanwege technische mankementen. Het bereik van het C2000-netwerk voor de hulpdiensten was weggevallen in de tunnels. Daardoor vond men het niet verantwoord om de tunnels volledig open te houden.

De storing bleek te zitten in een zendmast bij het politiebureau in Maastricht. Na het plaatsen van een noodmast kon de tunnel zondag weer open.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen