Overslaan en naar de inhoud gaan

A2-tunnel Maastricht gaat weer dicht, dit keer gepland

Geplaatst opdinsdag 12 december 2017 - 15:54

De A2-tunnels bij Maastricht gaan komende dagen weer deels op slot.

Dit keer niet vanwege technische problemen, maar vanwege gepland regulier onderhoud.

Werkt alles?
Rijkswaterstaat voert die onderhoudswerkzaamheden elke maand uit. Er wordt onder andere gekeken of alle systemen nog werken en of alle andere zaken nog in orde zijn.

Nachtelijke afsluiting
Woensdagavond om 22:00 uur gaan de onderste tunnelbuizen dicht. Dit zijn de buizen voor het doorgaande verkeer op de A2. De afsluiting duurt tot donderdagochtend 06:00 uur. Een nacht later volgt op dezelfde tijdstippen de afsluiting van de bovenste tunnelbuizen voor het lokale verkeer.

Op beide momenten wordt het verkeer omgeleid via de tunnelbuis die wel nog open is, zo meldt Rijkswaterstaat.`

Lees ook: Lange storing in A2-tunnel Maastricht verholpen

Noodmast
Afgelopen weekend waren de bovenste tunnelbuizen enkele dagen op slot vanwege technische mankementen. Het bereik van het C2000-netwerk voor de hulpdiensten was weggevallen in de tunnels. Daardoor vond men het niet verantwoord om de tunnels volledig open te houden.

De storing bleek te zitten in een zendmast bij het politiebureau in Maastricht. Na het plaatsen van een noodmast kon de tunnel zondag weer open.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen