Overslaan en naar de inhoud gaan

A2 in noordelijke richting bijna hele dag dicht

Geplaatst opdonderdag 15 november 2018 - 8:34

De A2 in noordelijke richting blijft de hele ochtend en middag dicht vanwege de gekantelde vrachtwagen. De weg lag bezaaid met bieten.

De verwachting is dat de snelweg in de richting van Eindhoven tegen de avondspits helemaal open gaat. Nu verwacht Rijkswaterstaat één rijstrook in de richting van Eindhoven rond 12.00 uur vrij te geven. Een woordvoerder benadrukt dat het om prognoses gaat. Ook in de avondspits moet het verkeer rekening houden met files omdat er sprake is van een "valse start", aldus Rijkswaterstaat. In zuidelijke richting is inmiddels één rijstrook open en heeft omrijden geen zin meer.

Lees meer: A2 bij Echt in beide richtingen dicht door vrachtwagenongeluk

Schoonvegen
Hulpdiensten zijn de snelweg in zuidelijke richting schoon aan het vegen met bulldozers. Inmiddels is de spitsstrook in die richting vrijgegeven. De vrachtwagen die in noordelijke richting was gekanteld staat inmiddels weer rechtop. Verkeer wordt geadviseerd om om te rijden via België of Duitsland.

Ravage
De ravage ontstond vanochtend rond 6:30 uur. Een vrachtwagen geladen met bieten kantelde. De lading belandde op de andere kant van de snelweg. De vrachtwagenchauffeur raakte gewond bij het ongeluk. Hij raakte bekneld en werd ter plekke behandeld door een medisch team van een traumahelikopter. Hij is inmiddels naar het ziekenhuis gebracht. Voor zover bekend raakte één persoon gewond bij het ongeluk.

Aan de andere kant botsten ook vijf auto's op elkaar. Daarbij raakte één automobilist licht gewond: die kreeg glas in het oog.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen