Overslaan en naar de inhoud gaan

A2 in noordelijke richting bijna hele dag dicht

Geplaatst opdonderdag 15 november 2018 - 8:34

De A2 in noordelijke richting blijft de hele ochtend en middag dicht vanwege de gekantelde vrachtwagen. De weg lag bezaaid met bieten.

De verwachting is dat de snelweg in de richting van Eindhoven tegen de avondspits helemaal open gaat. Nu verwacht Rijkswaterstaat één rijstrook in de richting van Eindhoven rond 12.00 uur vrij te geven. Een woordvoerder benadrukt dat het om prognoses gaat. Ook in de avondspits moet het verkeer rekening houden met files omdat er sprake is van een "valse start", aldus Rijkswaterstaat. In zuidelijke richting is inmiddels één rijstrook open en heeft omrijden geen zin meer.

Lees meer: A2 bij Echt in beide richtingen dicht door vrachtwagenongeluk

Schoonvegen
Hulpdiensten zijn de snelweg in zuidelijke richting schoon aan het vegen met bulldozers. Inmiddels is de spitsstrook in die richting vrijgegeven. De vrachtwagen die in noordelijke richting was gekanteld staat inmiddels weer rechtop. Verkeer wordt geadviseerd om om te rijden via België of Duitsland.

Ravage
De ravage ontstond vanochtend rond 6:30 uur. Een vrachtwagen geladen met bieten kantelde. De lading belandde op de andere kant van de snelweg. De vrachtwagenchauffeur raakte gewond bij het ongeluk. Hij raakte bekneld en werd ter plekke behandeld door een medisch team van een traumahelikopter. Hij is inmiddels naar het ziekenhuis gebracht. Voor zover bekend raakte één persoon gewond bij het ongeluk.

Aan de andere kant botsten ook vijf auto's op elkaar. Daarbij raakte één automobilist licht gewond: die kreeg glas in het oog.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen