Overslaan en naar de inhoud gaan

A2 moet voor avondspits weer vrij zijn

Geplaatst opwoensdag 14 januari 2015 - 11:20

De A2 van Maastricht naar Eindhoven en van Eindhoven naar Maastricht blijft waarschijnlijk nog de hele middag dicht. De hoop is nu dat de weg voor de avondspits weer open is.

Dat meldt de politie.

Enorme klus
De politie spreekt van een 'enorme klus', maar laat weten dat er met man en macht gewerkt om de ravage op te ruimen voor de avondspits op te ruimen. Werkzaamheden die nog eventjes kunnen wachten worden daarom ook pas vannacht verricht.

De A2 bij Echt is al sinds woensdagmorgen in beide richtingen afgesloten vanwege een ongeluk. Daarbij kantelde een vrachtwagen.

Door vangrails
De gekantelde vrachtwagen is in de richting van Maastricht door de vangrails gereden. Daardoor is de A2 in beide richtingen grotendeels afgesloten. De snelweg ligt bezaaid met goederen. De spitsstrook in zuidelijke richting is nog wel open, richting noorden is de weg volledig afgesloten.

Omleidingen en files
Het verkeer in de richting van Keulen wordt geadviseerd om via de A67, A73, A74 en de A61 om te reizen. Reizigers in de richting van Eindhoven moeten de borden U15 volgen. Door het ongeluk staan op de A2 lange files. Ook op de sluipwegen staat het muurvast. Het verkeer in de richting van het noorden moet rekening houden met een vertraging van bijna twee uur.

Chaos
Ook bij Eindhoven in de richting van Maastricht is het goed mis. De hoofdrijbaan richting het Zuiden is afgesloten na een kettingbotsing waarbij zeven voertuigen betrokken waren. De parallelrijbaan is wel open.

Lees hier een uitgebreid dossier over eerdere ongelukken op de A2.

Lees ook: A2 bij Echt in beide richtingen afgesloten

Lange files door ongeluk op A2.
Video: Fer Traugott
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

A2 Ongeval Vrachtwagen
A2 richting Maastricht dicht
A2 bij Echt in beide richtingen afgesloten
A2 Ongeval Vrachtwagen
Chaos op Limburgse snelwegen door gekantelde vrachtwagen
A2 vermoedelijk pas na middernacht volledig vrij
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen