Overslaan en naar de inhoud gaan

A2 bij Weert in top drie knelpunten op snelwegen

Geplaatst opdinsdag 1 november 2016 - 9:10

De snelweg A2 tussen Eindhoven en Weert zorgt voor veel ergernis bij automobilisten. Het traject staat in de top drie van knelpunten op snelwegen.

Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB onder haar leden.

Snelwegen
Leden van de ANWB kregen de vraag om knelpunten te melden. In totaal kwamen er 4.000 reacties binnen. Naast de A2 wordt de top drie van knelpunten op snelwegen aangevuld met de A4 tussen Den Haag en Leiden, en de A58 tussen Tilburg en Eindhoven.

Lokale wegen
Uit het onderzoek komt naar voren dat automobilisten niet alleen op snelwegen geregeld vast staan. Op lokale wegen is het zelfs nog vaker raak. Volgens de ANWB zitten de meeste knelpunten, 57 procent, op lokale wegen.

De top 3 van knelpunten op lokale wegen wordt aangevoerd door de N210 bij Krimpen aan den IJssel. Op plek twee staat de Stadsweg bij Spijkenisserbrug, gevolgd door de N206 bij Leiden op de derde plaats.

Brug open
Problemen die op lokale wegen vaak voor problemen zorgen zijn zaken als bruggen die te vaak opengaan of verkeerslichten die verkeerd staan afgesteld. Volgens de bond zijn die problemen eenvoudig te verhelpen. Frits van Bruggen, directeur van de ANWB, pleit dan ook voor meer aandacht voor de knelpunten buiten de snelwegen. "Juist deze plekken worden vaak genoemd en verdienen met spoed te worden aangepakt."

Kijk op 1Limburg/Verkeer voor de situatie op de Limburgse wegen.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dagelijkse ellende op A2 bij Weert nieuw in file top 10
stock file ochtendspits
Dagelijkse files op A2 en A67 in top tien met fileleed
Groot deel van A2 in Limburg weekend lang potdicht
Extra file Weert-Eindhoven na aanrijding
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen