Overslaan en naar de inhoud gaan

A2 bij Weert in top drie knelpunten op snelwegen

Geplaatst opdinsdag 1 november 2016 - 9:10

De snelweg A2 tussen Eindhoven en Weert zorgt voor veel ergernis bij automobilisten. Het traject staat in de top drie van knelpunten op snelwegen.

Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB onder haar leden.

Snelwegen
Leden van de ANWB kregen de vraag om knelpunten te melden. In totaal kwamen er 4.000 reacties binnen. Naast de A2 wordt de top drie van knelpunten op snelwegen aangevuld met de A4 tussen Den Haag en Leiden, en de A58 tussen Tilburg en Eindhoven.

Lokale wegen
Uit het onderzoek komt naar voren dat automobilisten niet alleen op snelwegen geregeld vast staan. Op lokale wegen is het zelfs nog vaker raak. Volgens de ANWB zitten de meeste knelpunten, 57 procent, op lokale wegen.

De top 3 van knelpunten op lokale wegen wordt aangevoerd door de N210 bij Krimpen aan den IJssel. Op plek twee staat de Stadsweg bij Spijkenisserbrug, gevolgd door de N206 bij Leiden op de derde plaats.

Brug open
Problemen die op lokale wegen vaak voor problemen zorgen zijn zaken als bruggen die te vaak opengaan of verkeerslichten die verkeerd staan afgesteld. Volgens de bond zijn die problemen eenvoudig te verhelpen. Frits van Bruggen, directeur van de ANWB, pleit dan ook voor meer aandacht voor de knelpunten buiten de snelwegen. "Juist deze plekken worden vaak genoemd en verdienen met spoed te worden aangepakt."

Kijk op 1Limburg/Verkeer voor de situatie op de Limburgse wegen.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Dagelijkse ellende op A2 bij Weert nieuw in file top 10
Groot deel van A2 in Limburg weekend lang potdicht
Extra file Weert-Eindhoven na aanrijding
Snelweg A2 richting noorden dicht na ongeluk
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen