Overslaan en naar de inhoud gaan

A2 bij Weert in top drie knelpunten op snelwegen

Geplaatst opdinsdag 1 november 2016 - 9:10

De snelweg A2 tussen Eindhoven en Weert zorgt voor veel ergernis bij automobilisten. Het traject staat in de top drie van knelpunten op snelwegen.

Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB onder haar leden.

Snelwegen
Leden van de ANWB kregen de vraag om knelpunten te melden. In totaal kwamen er 4.000 reacties binnen. Naast de A2 wordt de top drie van knelpunten op snelwegen aangevuld met de A4 tussen Den Haag en Leiden, en de A58 tussen Tilburg en Eindhoven.

Lokale wegen
Uit het onderzoek komt naar voren dat automobilisten niet alleen op snelwegen geregeld vast staan. Op lokale wegen is het zelfs nog vaker raak. Volgens de ANWB zitten de meeste knelpunten, 57 procent, op lokale wegen.

De top 3 van knelpunten op lokale wegen wordt aangevoerd door de N210 bij Krimpen aan den IJssel. Op plek twee staat de Stadsweg bij Spijkenisserbrug, gevolgd door de N206 bij Leiden op de derde plaats.

Brug open
Problemen die op lokale wegen vaak voor problemen zorgen zijn zaken als bruggen die te vaak opengaan of verkeerslichten die verkeerd staan afgesteld. Volgens de bond zijn die problemen eenvoudig te verhelpen. Frits van Bruggen, directeur van de ANWB, pleit dan ook voor meer aandacht voor de knelpunten buiten de snelwegen. "Juist deze plekken worden vaak genoemd en verdienen met spoed te worden aangepakt."

Kijk op 1Limburg/Verkeer voor de situatie op de Limburgse wegen.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Dagelijkse ellende op A2 bij Weert nieuw in file top 10
Groot deel van A2 in Limburg weekend lang potdicht
Extra file Weert-Eindhoven na aanrijding
Snelweg A2 richting noorden dicht na ongeluk
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen