Overslaan en naar de inhoud gaan

90's Forever: 'Feest niet meer afhankelijk van decennium'

Geplaatst opzondag 3 november 2019 - 15:13

De nacht van zaterdag op zondag markeerde in het MECC niet alleen het feestelijke einde van 90's Forever Indoor, maar ook de introductie van het nieuwe concept waarmee het evenement in 2020 terugkeert.

Het krijgt namelijk een vervolg onder de vlag 'Goud & Fout Live', dat op de rol staat voor 28 november 2020, eveneens in het Maastrichtse evenementencentrum. Dat is zondag in de vroege uurtjes bekendgemaakt.

Meezingers, foute hits en hakken
Zo'n 8000 feestgangers waren naar het MECC gekomen om de negende en laatste editie van 90's Forever Indoor bij te wonen. Meezingers, foute hits en hakken: het passeerde allemaal de revue met de line-up die de organisatie uit de hoge hoed had getoverd. Onder meer de jubilerende Charly Lownoise en Mental Theo en acts als Partyanimals en Twenty 4 Seven gaven acte de présence.

Carnaval
Met het optreden van Beppie Kraft kreeg het publiek alvast een voorproefje voor de11devande11de, die over ruim een week voor het eerst in het MECC wordt georganiseerd. Het zoetgevooisd stemgeluid van de Maastrichtse zangeres toverde de zaal binnen no-time om in heuse carnavalssferen. Daarnaast deed met Danny de Munk ook een Amsterdamse volkszanger een duit in het zakje.

90's Forever Indoor MECC Maastricht (2 nov 2019)
Foto: Danique Daemen (L1)

Verandering
En waar het voor de negende keer op rij één groot feest was, vindt de organisatie het toch tijd voor verandering. Directeur Patrick Laheije geeft aan dat daar twee belangrijke redenen voor zijn. "Ooit moest het moment komen, het publiek wordt ouder. De gemiddelde leeftijd was al 35+, die trekken die nachten niet meer zo lang", zegt hij, om vervolgens te wijzen op het succes van 90's Forever Outdoor, dat sinds drie jaar op het vliegveld in Beek georganiseerd wordt. "We horen van bezoekers dat ze liever naar Outdoor gaan, omdat het overdag is. Dan hoeven ze dus niet op zondag heel lang in bed te liggen, of op maandag vrij te pakken. Mensen laten dan Indoor schieten."

Goud & Fout Live
Daarmee was de limiet van 90's Forever Indoor bereikt, stelt Laheije. De organisator zoekt de oplossing in het verbreden van de doelgroep: 90's Forever Indoor maakt plaats voor een opvolger die de naam Goud & Fout Live zal dragen. "We willen een doelgroep van 18 tot en met 60 jaar aanspreken, bij wijze van spreken. En dus niet meer afhankelijk zijn van één decennium. Daar gaan we nu op inspelen", zegt Laheije over het nieuwe format.

De Toppers
De ambitieuze blik van de organisatie reikt daarbij verder dan de provinciegrenzen. "Het concept wordt een combinatie van Vrienden van Amstel Live, een Foute Party en misschien wel De Toppers", aldus Laheije. "Wat ik de afgelopen jaren heel bijzonder vond, is dat we het voor elkaar hebben gekregen dat uit heel Limburg, van Noord-Limburg tot Parkstad, de mensen de weg naar Maastricht wisten te vinden. Dat is in Limburg wel eens anders geweest. En nu hopen we dat ook mensen buiten de provincie dit interessant gaan vinden."

Lees ook: Einde van een tijdperk: 90's Forever maakt 10 jaar niet vol

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen