Overslaan en naar de inhoud gaan

90's Forever: 'Feest niet meer afhankelijk van decennium'

Geplaatst opzondag 3 november 2019 - 15:13

De nacht van zaterdag op zondag markeerde in het MECC niet alleen het feestelijke einde van 90's Forever Indoor, maar ook de introductie van het nieuwe concept waarmee het evenement in 2020 terugkeert.

Het krijgt namelijk een vervolg onder de vlag 'Goud & Fout Live', dat op de rol staat voor 28 november 2020, eveneens in het Maastrichtse evenementencentrum. Dat is zondag in de vroege uurtjes bekendgemaakt.

Meezingers, foute hits en hakken
Zo'n 8000 feestgangers waren naar het MECC gekomen om de negende en laatste editie van 90's Forever Indoor bij te wonen. Meezingers, foute hits en hakken: het passeerde allemaal de revue met de line-up die de organisatie uit de hoge hoed had getoverd. Onder meer de jubilerende Charly Lownoise en Mental Theo en acts als Partyanimals en Twenty 4 Seven gaven acte de présence.

Carnaval
Met het optreden van Beppie Kraft kreeg het publiek alvast een voorproefje voor de11devande11de, die over ruim een week voor het eerst in het MECC wordt georganiseerd. Het zoetgevooisd stemgeluid van de Maastrichtse zangeres toverde de zaal binnen no-time om in heuse carnavalssferen. Daarnaast deed met Danny de Munk ook een Amsterdamse volkszanger een duit in het zakje.

Foto: Danique Daemen (L1)

Verandering
En waar het voor de negende keer op rij één groot feest was, vindt de organisatie het toch tijd voor verandering. Directeur Patrick Laheije geeft aan dat daar twee belangrijke redenen voor zijn. "Ooit moest het moment komen, het publiek wordt ouder. De gemiddelde leeftijd was al 35+, die trekken die nachten niet meer zo lang", zegt hij, om vervolgens te wijzen op het succes van 90's Forever Outdoor, dat sinds drie jaar op het vliegveld in Beek georganiseerd wordt. "We horen van bezoekers dat ze liever naar Outdoor gaan, omdat het overdag is. Dan hoeven ze dus niet op zondag heel lang in bed te liggen, of op maandag vrij te pakken. Mensen laten dan Indoor schieten."

Goud & Fout Live
Daarmee was de limiet van 90's Forever Indoor bereikt, stelt Laheije. De organisator zoekt de oplossing in het verbreden van de doelgroep: 90's Forever Indoor maakt plaats voor een opvolger die de naam Goud & Fout Live zal dragen. "We willen een doelgroep van 18 tot en met 60 jaar aanspreken, bij wijze van spreken. En dus niet meer afhankelijk zijn van één decennium. Daar gaan we nu op inspelen", zegt Laheije over het nieuwe format.

De Toppers
De ambitieuze blik van de organisatie reikt daarbij verder dan de provinciegrenzen. "Het concept wordt een combinatie van Vrienden van Amstel Live, een Foute Party en misschien wel De Toppers", aldus Laheije. "Wat ik de afgelopen jaren heel bijzonder vond, is dat we het voor elkaar hebben gekregen dat uit heel Limburg, van Noord-Limburg tot Parkstad, de mensen de weg naar Maastricht wisten te vinden. Dat is in Limburg wel eens anders geweest. En nu hopen we dat ook mensen buiten de provincie dit interessant gaan vinden."

Lees ook: Einde van een tijdperk: 90's Forever maakt 10 jaar niet vol

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen