Overslaan en naar de inhoud gaan

90-jarige verbetert werelduurrecord wielrennen

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 12:38

De 90-jarige Henk Verdonkschot uit Geleen heeft zaterdagochtend het werelduurrecord fietsen verbeterd.

Voor zijn poging hoopte Verdonkschot 24 kilometer te fietsen in het uur op de wielerbaan in Geleen. Dat lukte. Uiteindelijk legde hij 24 kilometer en 974 meter af.

Jarig
Eerder dit jaar werd het record voor 80-plussers verbroken. "Dat kan ik ook", dacht Verdonkschot, maar dan in de categorie voor mensen vanaf negentig jaar. Hij trainde wekelijks op de wielerbaan in Geleen voor de recordpoging op de dag waarop hij ook negentig kaarsjes mag uitblazen.

Maandag werd zijn poging alleen uitgesteld vanwege de regen. Zaterdagochtend kreeg hij toch zijn kans.

Actief
Verdonkschot was niet altijd een fanatiek wielrenner. Toen hij veertig jaar was, stopte hij op advies van de dokter met roken in verband met verminderde longinhoud. Hij kocht vervolgens een racefiets en werd lid van een fietsvereniging. Ook nu is hij nog actief bij een toervereniging.

Voor de recordpoging werd zijn fiets speciaal opgeknapt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen