Overslaan en naar de inhoud gaan

90-jarige verbetert werelduurrecord wielrennen

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 12:38

De 90-jarige Henk Verdonkschot uit Geleen heeft zaterdagochtend het werelduurrecord fietsen verbeterd.

Voor zijn poging hoopte Verdonkschot 24 kilometer te fietsen in het uur op de wielerbaan in Geleen. Dat lukte. Uiteindelijk legde hij 24 kilometer en 974 meter af.

Jarig
Eerder dit jaar werd het record voor 80-plussers verbroken. "Dat kan ik ook", dacht Verdonkschot, maar dan in de categorie voor mensen vanaf negentig jaar. Hij trainde wekelijks op de wielerbaan in Geleen voor de recordpoging op de dag waarop hij ook negentig kaarsjes mag uitblazen.

Maandag werd zijn poging alleen uitgesteld vanwege de regen. Zaterdagochtend kreeg hij toch zijn kans.

Actief
Verdonkschot was niet altijd een fanatiek wielrenner. Toen hij veertig jaar was, stopte hij op advies van de dokter met roken in verband met verminderde longinhoud. Hij kocht vervolgens een racefiets en werd lid van een fietsvereniging. Ook nu is hij nog actief bij een toervereniging.

Voor de recordpoging werd zijn fiets speciaal opgeknapt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen