Overslaan en naar de inhoud gaan

90-jarige meneer Hamelers genezen van corona

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 6:00

Een lichtpuntje in de strijd tegen het coronavirus: Herman Hamelers is 90 jaar en overwon de ziekte.

Opgelucht
Hij is misschien wel wat sneller moe, maar verder gaat het goed met meneer Hamelers uit Geleen. Zijn vrouw Mia van 93 kan haar geluk niet op en laat de hand van haar man niet meer los. "Ik ben zo ontzettend blij en opgelucht dat hij terug is."

Ambulance
Het was natuurlijk wel schrikken toen hij ziek werd. De huisarts en thuiszorg dachten eerst aan een longontsteking. Toen de klachten steeds ernstiger werden, besloot zijn dochter om de ambulance te bellen. Daar constateerden ze dat hij het coronavirus onder de leden had.

Video: L1

Geluk
Na een week in het ziekenhuis en twee weken in een zorghotel, herstelde de 90-jarige van zijn ziekte. Sinds deze week is hij weer thuis. Hamelers weet niet hoe het komt dat hij het heeft overleefd. "Ik heb wel eens gedacht dat ik misschien naar de hemel ging, maar het is goed afgelopen. Ik heb geluk gehad."

Het stel dat bijna zeventig jaar samen is, woont in een aanleunwoning. Hun dochters komen iedere dag op bezoek, maar dragen uit voorzorg toch nog mondkapjes.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen