Overslaan en naar de inhoud gaan

90-jarige meneer Hamelers genezen van corona

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 6:00

Een lichtpuntje in de strijd tegen het coronavirus: Herman Hamelers is 90 jaar en overwon de ziekte.

Opgelucht
Hij is misschien wel wat sneller moe, maar verder gaat het goed met meneer Hamelers uit Geleen. Zijn vrouw Mia van 93 kan haar geluk niet op en laat de hand van haar man niet meer los. "Ik ben zo ontzettend blij en opgelucht dat hij terug is."

Ambulance
Het was natuurlijk wel schrikken toen hij ziek werd. De huisarts en thuiszorg dachten eerst aan een longontsteking. Toen de klachten steeds ernstiger werden, besloot zijn dochter om de ambulance te bellen. Daar constateerden ze dat hij het coronavirus onder de leden had.

Video: L1

Geluk
Na een week in het ziekenhuis en twee weken in een zorghotel, herstelde de 90-jarige van zijn ziekte. Sinds deze week is hij weer thuis. Hamelers weet niet hoe het komt dat hij het heeft overleefd. "Ik heb wel eens gedacht dat ik misschien naar de hemel ging, maar het is goed afgelopen. Ik heb geluk gehad."

Het stel dat bijna zeventig jaar samen is, woont in een aanleunwoning. Hun dochters komen iedere dag op bezoek, maar dragen uit voorzorg toch nog mondkapjes.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen