Overslaan en naar de inhoud gaan

90-jarige meneer Hamelers genezen van corona

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 6:00

Een lichtpuntje in de strijd tegen het coronavirus: Herman Hamelers is 90 jaar en overwon de ziekte.

Opgelucht
Hij is misschien wel wat sneller moe, maar verder gaat het goed met meneer Hamelers uit Geleen. Zijn vrouw Mia van 93 kan haar geluk niet op en laat de hand van haar man niet meer los. "Ik ben zo ontzettend blij en opgelucht dat hij terug is."

Ambulance
Het was natuurlijk wel schrikken toen hij ziek werd. De huisarts en thuiszorg dachten eerst aan een longontsteking. Toen de klachten steeds ernstiger werden, besloot zijn dochter om de ambulance te bellen. Daar constateerden ze dat hij het coronavirus onder de leden had.

Video: L1

Geluk
Na een week in het ziekenhuis en twee weken in een zorghotel, herstelde de 90-jarige van zijn ziekte. Sinds deze week is hij weer thuis. Hamelers weet niet hoe het komt dat hij het heeft overleefd. "Ik heb wel eens gedacht dat ik misschien naar de hemel ging, maar het is goed afgelopen. Ik heb geluk gehad."

Het stel dat bijna zeventig jaar samen is, woont in een aanleunwoning. Hun dochters komen iedere dag op bezoek, maar dragen uit voorzorg toch nog mondkapjes.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen