Overslaan en naar de inhoud gaan

9 Michelinsterren-diner? Voor 1000 euro ben je er bij

Geplaatst opdonderdag 4 februari 2016 - 13:30

Een 10-gangen-diner bereid door chefkoks die samen goed zijn voor negen Michelin-sterren. Daarvoor moet je wel 1000 euro op tafel liggen.

Reden voor het bijzondere diner is de komst van de legendarische chefkok Ferran Adrià van het wereldvermaarde restaurant El Bulli dat jarenlang werd beschouwd als het beste restaurant ter wereld.

Sterrenkoks
Ter ere daarvan komen meerdere sterrenkoks voor wie Adrià een belangrijke inspiratiebron is geweest samen om een 10-gangen-diner te bereiden. Het gaat om de chefs Jonnie Boer (De Librije, Zwolle, drie sterren), Sergio Herman (The Jane, Antwerpen, twee sterren), Hans van Wolde (Beluga Loves You, Maastricht, twee sterren), Margo Reuten (DaVinci, Maasbracht, twee sterren) en het nieuwe patisserietalent Marieke Harkema.

1000 euro
Aanschuiven is echter niet gratis. Wie er op 19 maart bij wil zijn moet wel even duizend euro neertellen. Overigens komt Ferran Adrià naar Limburg vanwege de tentoonstelling Ferran Adrià: Notes on Creativity. De tentoonstelling duurt van 10 maart tot en met 3 juli en is te zien in Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur in Maastricht.

Even voorstellen
Dus mocht je nu eens iets anders willen dan een hamburger van de McDonald's, dan is dit diner van 1.000 euro per persoon wellicht iets voor jou. De opbrengst verdwijnt overigens niet in de zakken van de koks, maar gaat naar een innovatief scholenproject van Marres over de zintuigen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburg snakt naar een nieuwe Michelinster
Limburgse sterrenkok wil 'voorbeeld' Adrià inpakken
Entree Beluga Maastricht (10 dec 2019)
Rechter hakt knoop door in conflict restaurant Beluga
Beluga Maastricht
Conflict restaurant Beluga: topchefs komen er (nog) niet uit
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen