Overslaan en naar de inhoud gaan

8400 handtekeningen voor afschaffen hondenbelasting

Geplaatst opvrijdag 3 mei 2019 - 11:00

Ongeveer 8400 Limburgers hebben hun handtekening onder een petitie gezet voor het afschaffen van hondenbelasting.

Niels Aussems, de initiatiefnemer van de petitie, legt de handtekeningen voor aan de provincie Limburg met het verzoek de hondenbelasting per 2020 helemaal af te schaffen. Dit deed hij ook in Noord-Brabant, waar hij ongeveer 8600 handtekeningen verzamelde.

Ongelijkheid
Volgens Aussems werkt de hondenbelasting ongelijkheid in de hand. Dit zou komen door grote verschillen: niet alle gemeenten heffen de belasting en onder degenen die het wel doen, verschillen de tarieven.

Lees ook: Limburgse gemeenten houden hondenbelasting in stand

Geldnood
Ook is Aussems het er niet mee eens dat "gemeenten uit geldnood de hondenbelasting verhogen. Het geld komt niet ten goede aan de hond, maar belandt in de algemene pot, waardoor hondenbezitters extra bijdragen aan de algemene pot."

Lees ook: Hondenbelasting afgeschaft in twee Limburgse gemeenten

Overlast
Aussems betreurt het inkomensverlies van gemeenten. Hij zegt dat de belasting niet zal leiden tot minder overlast of minder honden. "Ondanks dat er een klein aantal hondenbezitters voor overlast zorgt, betekent dat niet dat iedere hondenbezitter slecht is en gestraft moet worden met een torenhoge aanslag aan hondenbelasting."

De petitie kan nog het hele jaar ondertekend worden en het aantal verzamelde handtekeningen loopt op.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen