Overslaan en naar de inhoud gaan

819 zakken vol afval langs Maas in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 17 oktober 2014 - 6:16

In twee maanden tijd zijn 819 afvalzakken, met een inhoud van 100 liter per zak, gevuld met afval dat langs de Maas is aangetroffen.

Dat blijkt uit de evaluatie van het project Schone Maas dat is opgezet door de gemeente Maastricht samen met natuurorganisatie CNME.

Tevreden
De gemeente Maastricht is tevreden over het project, zo laat wethouder André Willems (Seniorenpartij, Stadsbeheer) weten. Schone Maas krijgt daarom een vervolg in 2015.

Maastricht trok dit jaar 16.150 euro uit voor de opdracht aan natuurorganisatie CNME. In totaal werd voor 250 uur opruimactiviteiten ‘ingekocht’.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Groene partijen voeren actie voor schone Maas
Textiel Kleding Afval
Textiel wordt ingezameld op milieuperrons in Maastricht
Afval Vuilniszak
Maastricht wil af van de restzak
Onderzoek naar rotzooi in de Maas
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen