Overslaan en naar de inhoud gaan

8.000ste foto gevonden van Amerikaanse soldaten Margraten

Geplaatst opvrijdag 19 februari 2021 - 6:57

In de zoektocht naar foto's van overleden Amerikaanse soldaten op de begraafplaats in Margraten is onlangs de 8.000ste foto gevonden. Het gaat om een portret van George Hume uit San Bernardino, Californië, die in 1943 overleed.

Dat meldt stichting de Gezichten van Margraten.

Vliegtuig
Hume, destijds 24 jaar, kwam om het leven toen de bommenwerper waarin hij vloog werd aangevallen door de Duitsers en neerstortte in de Noordzee. Slechts een bemanningslid overleefde deze crash op 28 juli 1943. Het lichaam van de soldaat uit Californië werd nooit gevonden. Hij wordt daarom herdacht als vermiste op de Muren der Vermisten op de begraafplaats in Margraten.

Mijlpaal
Volgens de Gezichten van Margraten is het vinden van de foto van George Hume een mijlpaal in de geschiedenis van het project. "Bijna zeven jaar na het begin van de zoektocht werd deze week de 8.000ste foto gevonden", schrijft de stichting in een persbericht. "Dat betekent dat van nog slechts 1.900 soldaten een foto ontbreekt." De foto van de vermiste Amerikaanse soldaat werd opgestuurd door een nog levend familielid in Amerika. Vrijwilligers van de Gezichten van Margraten sporen de familieleden op en vragen hen foto's naar Limburg te sturen.

Eerbetoon
De foto's van de gesneuvelde militairen worden eens in de twee jaar opgehangen bij hun graven en namen op de Muren der Vermisten. Dit gebeurde voor het eerst in 2015, toen er 3.300 foto’s bekend waren. In 2020 werd het eerbetoon afgelast in verband met de coronamaatregelen. Via deze link zijn de foto's online te bekijken

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen