Overslaan en naar de inhoud gaan

80.000 euro voor nieuw kerstevenement in Roermond

Geplaatst opdinsdag 29 september 2015 - 7:00

De gemeente Roermond trekt, ondanks het geflopte Winterbreak van vorig jaar, toch een subsidie van 80.000 euro uit voor een nieuw kerstevenement in de binnenstad.

Ondernemers leggen ruim 87.500 euro bij. Hiervan worden onder meer een ijsbaan, extra evenementen, sfeerverlichting en promotie betaald.

Kerstmarkt
Een kerstmarkt met zo’n dertig kraampjes wordt volledig geëxploiteerd door het bedrijf Santa’s Village, dat eenzelfde soort markt in Valkenburg organiseert.

Flop
Vorig jaar draaide het groots aangekondigde kerstevenement Winterbreak uit op een flop. Naar de sobere marktkraampjes en kermisattracties die her en der door de stad stonden verspreid, werd nauwelijks omgekeken. Door de brand in jachthaven Het Steel waarbij asbest vrijkwam, werd Winterbreak voortijdig afgebroken.

Lees ook: Winterbreak Roermond gaat niet meer open

De eindevaluatie, inclusief kostenplaatje, wordt later dit jaar verwacht. Winterbreak kreeg een gemeentelijke subsidie van 110.000 euro.

Munsterplein
"Wij kijken niet achterom, alleen maar vooruit", zegt ondernemer Wim Cox van de nieuwe evenementenstichting die dit jaar een kerstevenement in Roermond organiseert.
Er is bewust voor gekozen om nu alle activiteiten te concentreren op het Munsterplein. "Dit heeft veel sfeer, een geweldige entourage. We willen groot uitpakken op één plek."

Daarnaast worden risico’s beperkt door de exploitatie van de kerstmarkt bij een externe partij onder te brengen.

Roermond op de kaart
De binnenstadondernemers willen het evenement ook aangrijpen om Roermond weer op de kaart te zetten na de brand. Door de gedwongen winkelsluiting en negatieve publiciteit lieten veel bezoekers de stad vorig jaar links liggen in de periode die eigenlijk de drukste van het jaar had moeten zijn.

Het kerstevenement, dat jaarlijks terug moet keren, begint eind november en duurt tot en met oudejaarsavond.

Lees ook: Flink omzetverlies voor ondernemers Winterbreak Roermond

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Roermond haalt tv-spektakel binnen
Kerst Kerstmarkt Winter
'Valkenburg is dé kerststad van Nederland'
‘Entreekaartje voor kerstmarkten in Zuid-Limburg’
Valkenburg heeft beste kerstmarkt van Europa
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen