Overslaan en naar de inhoud gaan

8000 steunbetuigingen voor terugkeer Leers naar Maastricht

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2015 - 8:07

Ruim achtduizend steunbetuigingen heeft Leo van der Kant binnengekregen op zijn actie voor een terugkeer van Gerd Leers als burgemeester van Maastricht.

Van der Kant riep mensen op een briefje of een mail te sturen met de tekst 'Leers terug'. Daarmee hoopt Van der Kant de CDA’er weer op de vacante burgemeestersstoel van Maastricht te krijgen.

Sollicitatiebrief
Volgens de directeur van sprekersbureau Assemblee was de afspraak met Leers, die in 2009 opstapte nadat hij in opspraak raakte door de zogenoemde villa-affaire, dat hij zich bij zesduizend steunbetuigingen beschikbaar zou stellen.

Of er ook daadwerkelijk een sollicitatiebrief is verstuurd wil Van der Kant niet kwijt "om de procedure niet te schaden".

Lees ook: Kaartenactie voor terugkeer Leers naar Maastricht

Negatieve reacties
Behalve de ruim achtduizend reacties van mensen die Leers graag terug willen zien als burgemeester van Maastricht kreeg Van der Kant ook een aantal negatieve reacties. "Maar die zijn op de vingers van twee handen te tellen."

Zo zou onder meer een voorzitter van een politieke partij Van der Kant verzocht hebben zijn actie te staken, omdat zijn partij er last van zou hebben. Om welke partij het gaat wil Van der Kant niet zeggen.

Vastberaden
Van der Kant blijft vastberaden in zijn poging Leers terug te krijgen, ook al weet hij dat er politiek weinig animo is voor een terugkeer.

"Het is de makkelijkste oplossing voor een probleem die de stad ooit heeft gehad. Leers kan zo aan de slag. Daarbij vind ik dat de politiek best een gebaar mag maken, omdat ik erbij blijf dat Leers onterecht is weggestuurd."

'Niet opnieuw burgemeester'
Leers gaf tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Maastricht tegen L1 nog te kennen niet opnieuw burgemeester van Maastricht te willen worden.

"Mijn tijd is geweest. Ik heb alles gegeven wat ik in me had. Nu is het tijd voor een nieuwe burgemeester en die gaat er ook komen", zei hij destijds.

Lees ook: Leers: 'Niet opnieuw burgemeester van Maastricht'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Leers: verval Maastricht geen fout van Hoes
'Ondenkbaar' dat Gerd Leers terug komt in Maastricht
Kaartenactie voor terugkeer Leers naar Maastricht
Procedure nieuwe burgemeester van Brunssum pas in zomer
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen