Overslaan en naar de inhoud gaan

8000 steunbetuigingen voor terugkeer Leers naar Maastricht

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2015 - 8:07

Ruim achtduizend steunbetuigingen heeft Leo van der Kant binnengekregen op zijn actie voor een terugkeer van Gerd Leers als burgemeester van Maastricht.

Van der Kant riep mensen op een briefje of een mail te sturen met de tekst 'Leers terug'. Daarmee hoopt Van der Kant de CDA’er weer op de vacante burgemeestersstoel van Maastricht te krijgen.

Sollicitatiebrief
Volgens de directeur van sprekersbureau Assemblee was de afspraak met Leers, die in 2009 opstapte nadat hij in opspraak raakte door de zogenoemde villa-affaire, dat hij zich bij zesduizend steunbetuigingen beschikbaar zou stellen.

Of er ook daadwerkelijk een sollicitatiebrief is verstuurd wil Van der Kant niet kwijt "om de procedure niet te schaden".

Lees ook: Kaartenactie voor terugkeer Leers naar Maastricht

Negatieve reacties
Behalve de ruim achtduizend reacties van mensen die Leers graag terug willen zien als burgemeester van Maastricht kreeg Van der Kant ook een aantal negatieve reacties. "Maar die zijn op de vingers van twee handen te tellen."

Zo zou onder meer een voorzitter van een politieke partij Van der Kant verzocht hebben zijn actie te staken, omdat zijn partij er last van zou hebben. Om welke partij het gaat wil Van der Kant niet zeggen.

Vastberaden
Van der Kant blijft vastberaden in zijn poging Leers terug te krijgen, ook al weet hij dat er politiek weinig animo is voor een terugkeer.

"Het is de makkelijkste oplossing voor een probleem die de stad ooit heeft gehad. Leers kan zo aan de slag. Daarbij vind ik dat de politiek best een gebaar mag maken, omdat ik erbij blijf dat Leers onterecht is weggestuurd."

'Niet opnieuw burgemeester'
Leers gaf tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Maastricht tegen L1 nog te kennen niet opnieuw burgemeester van Maastricht te willen worden.

"Mijn tijd is geweest. Ik heb alles gegeven wat ik in me had. Nu is het tijd voor een nieuwe burgemeester en die gaat er ook komen", zei hij destijds.

Lees ook: Leers: 'Niet opnieuw burgemeester van Maastricht'

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Leers: verval Maastricht geen fout van Hoes
'Ondenkbaar' dat Gerd Leers terug komt in Maastricht
Kaartenactie voor terugkeer Leers naar Maastricht
Procedure nieuwe burgemeester van Brunssum pas in zomer
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Ook in 2020 komt er op Hemelvaartsdag 21 mei weer een nieuwe lijst met de leukste Limburgse liedjes aller tijden voorbij op L1 Radio. Deze wordt op L1 TV ondersteund door een marathonuitzending met de mooiste clips uit de L1mbo Top 100 van de afgelopen jaren. Maar zover is het nog niet, want er moet nog gestemd worden.

Je kunt hier stemmen
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen