Overslaan en naar de inhoud gaan

800 hennepplanten gevonden in kelder horecagelegenheid

Geplaatst opwoensdag 23 mei 2018 - 9:39

In de kelder van een horecagelegenheid in Geleen is vrijdag een hennepplantage gevonden met bijna 800 planten.

De plantage kwam aan het licht tijdens een grote politiecontrole in Geleen, meldt de politie op Facebook.

Tijdens de controle was de huurder van het pand en de eigenaar van de hennepplantage aanwezig. Tegen de man is proces-verhaal opgemaakt.

Terugsturen
De politie viel vrijdag in Geleen ook verschillende woningen binnen. Daar trof zij in totaal zes Albanezen aan, die illegaal in Nederland verblijven. De afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie gaat het zestal terugsturen naar hun eigen land.

Gevangenisstraf
Ook wist de politie tijdens de controle een man aan te houden die nog een gevangenisstraf van 90 dagen open had staan. Waarvoor hij de straf heeft gekregen, is niet bekend. Daarnaast kwam een automobilist er vrijdag ook niet zonder straf van af. Hij kreeg een boete, omdat hij agenten beledigde.

Signalen
De politie voerde samen met onder andere de gemeente, sociale recherche, Enexis en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid de controle uit naar aan leiding van meerdere signalen van inwoners. Zij klaagden onder andere over horecaondernemers in de stad en illegale bewoning. Op korte termijn zal de controle worden herhaald.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen