Overslaan en naar de inhoud gaan

800 hennepplanten gevonden in kelder horecagelegenheid

Geplaatst opwoensdag 23 mei 2018 - 9:39

In de kelder van een horecagelegenheid in Geleen is vrijdag een hennepplantage gevonden met bijna 800 planten.

De plantage kwam aan het licht tijdens een grote politiecontrole in Geleen, meldt de politie op Facebook.

Tijdens de controle was de huurder van het pand en de eigenaar van de hennepplantage aanwezig. Tegen de man is proces-verhaal opgemaakt.

Terugsturen
De politie viel vrijdag in Geleen ook verschillende woningen binnen. Daar trof zij in totaal zes Albanezen aan, die illegaal in Nederland verblijven. De afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie gaat het zestal terugsturen naar hun eigen land.

Gevangenisstraf
Ook wist de politie tijdens de controle een man aan te houden die nog een gevangenisstraf van 90 dagen open had staan. Waarvoor hij de straf heeft gekregen, is niet bekend. Daarnaast kwam een automobilist er vrijdag ook niet zonder straf van af. Hij kreeg een boete, omdat hij agenten beledigde.

Signalen
De politie voerde samen met onder andere de gemeente, sociale recherche, Enexis en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid de controle uit naar aan leiding van meerdere signalen van inwoners. Zij klaagden onder andere over horecaondernemers in de stad en illegale bewoning. Op korte termijn zal de controle worden herhaald.

Deel dit bericht via
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts