Overslaan en naar de inhoud gaan

800 hennepplanten gevonden in kelder horecagelegenheid

Geplaatst opwoensdag 23 mei 2018 - 9:39

In de kelder van een horecagelegenheid in Geleen is vrijdag een hennepplantage gevonden met bijna 800 planten.

De plantage kwam aan het licht tijdens een grote politiecontrole in Geleen, meldt de politie op Facebook.

Tijdens de controle was de huurder van het pand en de eigenaar van de hennepplantage aanwezig. Tegen de man is proces-verhaal opgemaakt.

Terugsturen
De politie viel vrijdag in Geleen ook verschillende woningen binnen. Daar trof zij in totaal zes Albanezen aan, die illegaal in Nederland verblijven. De afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie gaat het zestal terugsturen naar hun eigen land.

Gevangenisstraf
Ook wist de politie tijdens de controle een man aan te houden die nog een gevangenisstraf van 90 dagen open had staan. Waarvoor hij de straf heeft gekregen, is niet bekend. Daarnaast kwam een automobilist er vrijdag ook niet zonder straf van af. Hij kreeg een boete, omdat hij agenten beledigde.

Signalen
De politie voerde samen met onder andere de gemeente, sociale recherche, Enexis en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid de controle uit naar aan leiding van meerdere signalen van inwoners. Zij klaagden onder andere over horecaondernemers in de stad en illegale bewoning. Op korte termijn zal de controle worden herhaald.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen