Overslaan en naar de inhoud gaan

7.700 handtekeningen tegen jacht op wasbeer

Geplaatst opmaandag 1 april 2019 - 11:41

Een petitie tegen het openen van de jacht op wasberen in Limburg, was maandagochtend ruim 7.700 keer ondertekend.

De provincie heeft toestemming gegeven voor het afschieten van de dieren, omdat de wasbeer oprukt en gezondheidsrisico's en overlast veroorzaakt.

Handtekeningen
Stichting AAP, die de petitie vrijdagavond begon, is het daar niet mee eens. Ze stelt dat eerst gedegen onderzoek had moeten worden gedaan. Ook zegt de stichting dat het besluit niet is afgestemd met andere overheden en dat is verzuimd met deskundigen te kijken naar diervriendelijke alternatieven.

Lees ook: Provincie houdt vast aan afschieten wasberen

Flinke groei
De populatie wasberen groeit fors in Limburg. Eind 2017 was er een eerste melding van een wasbeer met jongen. De wasbeer opvangen, zoals de Partij voor de Dieren wil, kan niet, omdat het te duur is en onvoldoende effectief, liet de provincie eerder weten.

Lees ook: Afschieten wasberen: 'Verrassend hoe weinig kennis er is'

Europese aanpak
De provincie pleit voor Europese maatregelen, omdat de wasbeer vooral vanuit Duitsland de landsgrenzen naar Limburg overschrijdt. De wasbeer komt van nature niet voor in Nederland.

Stichting AAP gaat de provincie dinsdag een brief sturen over de kwestie met de handtekeningen erbij. Dinsdagochtend sluit ook de petitie.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen