Overslaan en naar de inhoud gaan

7500 gezichten van Margraten bekend

Geplaatst opmaandag 27 april 2020 - 14:22

De 7500ste foto van de 10.000 Amerikaanse soldaten die begraven liggen in Margraten of als vermiste herdacht worden, is bekend.

Volgens de Fields of Honor Foundation heeft nu driekwart van alle soldaten op de begraafplaats een gezicht.

Gezicht
De vondst komt voort uit de oproep van het project 'De Gezichten van Margraten'. Voor de herdenking van 75 jaar vrijheid dit jaar, was het streven om van minimaal 7500 van de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen soldaten een gezicht te hebben.

5850 foto's
Er waren 5850 foto’s bekend op het moment van de oproep. Tijdens de zoektocht van bijna twee jaar heeft er toe geleid dat er nog eens 1.650 foto's achterhaald zijn.

Thuisstaat
"We hadden een kaart online gezet zodat mensen konden zien waar de soldaten zonder foto vandaan kwamen, vrijwilligers hebben uren door archiefstukken gebladerd en er zijn Amerikanen die letterlijk hun hele thuisstaat hebben afgebeld. Heel veel mensen hebben eraan bijgedragen dat we al deze soldaten een gezicht kunnen geven", vertelt voorzitter Sebastiaan Vonk van de Fields of Honor Foundation. Hij organiseert het project.

De Gezichten van Margraten zouden de foto’s begin mei op de begraafplaats tentoonstellen. De tentoonstelling is door het coronavirus uitgesteld naar 2021. Deze week komt wel het boek 'De Gezichten van Margraten: Zij blijven voor altijd jong' uit.

Lees ook: Gezichten van Margraten uitgesteld tot 2021

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen