Overslaan en naar de inhoud gaan

75 jaar vrijheid: VanVelzen bij start en prinses ontwerpt vaasje

Geplaatst opdinsdag 13 augustus 2019 - 16:06

Maan, Roel van Velzen en Lavinia Meijer treden op 31 augustus op in Terneuzen bij de start van de herdenking van de bevrijding en de viering van 75 jaar vrijheid.

Tijdens de viering in Terneuzen is er speciaal aandacht voor de bevrijding van Zuid-Nederland en de Slag om de Schelde eind 1944.

Bevrijding van Zuid-Nederland
Prinses Margarita de Bourbon de Parme heeft voor Royal Leerdam een Oranjevaasje ontworpen. Dit exemplaar herinnert aan de bevrijding van Zuid-Nederland, die bijna 75 jaar geleden begon.

Vrijheid
Maan, Roel van Velzen en Lavinia Meijer hebben zich in het verleden al ingezet voor de vrijheid. Zo waren Maan en Roel van Velzen Ambassadeur van de Vrijheid op Bevrijdingsdag en trad Lavinia Meijer op bij het 5 mei-concert op de Amstel.

Holocaust-overlevende
Ook onder meer Ben Caplan, Isabel Provoost en het Noors militair orkest betreden het podium. Radio-dj Frank van der Lende, kleinzoon van een Holocaust-overlevende, praat het programma aan elkaar.

Tweede vaasje
Prinses Margarita gaat nog een tweede vaasje maken, dat volgend jaar verschijnt ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de bevrijding van het hele land.

In 2019 en 2020 wordt in Nederland het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Het evenement in Zeeland vormt de aftrap van die herdenking. Premier Rutte houdt een rede, waarna koning Willem-Alexander de viering van 75 jaar vrijheid officieel opent.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen