Overslaan en naar de inhoud gaan

75 jaar bevrijding: pop-up museum in Heythuysen

Geplaatst opwoensdag 21 augustus 2019 - 7:41

Er komt een pop-up museum in Heythuysen ter ere van 75 jaar bevrijding.

De initiatiefnemers hebben een grote verzameling kleding, wapens en andere attributen verzameld.

Gevochten
Ook zijn er 50 poppen met historische kleding die weer gelinkt zijn aan een figuur die in de periode tussen oktober 1944 en februari 1945 in de regio Midden-Limburg heeft gevochten.

100 mensen
Er wordt al vijf jaar gewerkt aan de expositie die vanaf 14 september te zien is onder de naam: Opa, waat woore det väör men? Vanwege de beperkte ruimte, het gaat om een boerderij die in privé-bezit is, kunnen er maar 100 mensen tegelijk het museum bezoeken.

Nazi-symbolen
Naast kleding en spullen van de geallieerden zijn er ook nazi-symbolen te vinden zoals hakenkruizen. De organisatie waarschuwt mensen daarvoor, maar zegt dat die spullen welbewust te zien zijn, omdat ze onlosmakelijk met de Tweede Wereldoorlog verbonden zijn.

Het pop-up museum is tot en met 15 december te zien in boerderij Elshof in Heythuysen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen