Hoogbejaard stel niet naar Memorial Day (22 mei 2020)

Jan (97) en Sophie (94) niet bij hun 75ste Memorial Day

Jan (97) en Sophie (94) Rozestraten uit Heerlen zijn er al sinds de allereerste Memorial Day in Margraten bij. Maar dit keer, tijdens de 75ste jaarlijkse herdenking op de Amerikaanse militaire begraafplaats mogen ze er niet bij zijn. En dat doet pijn.

Herman Kaiser (5 mei 2020)
Kaiser over koning: 'Ik dacht dat ik het niet goed hoorde'

Als voorzitter van het burgercomité 75 jaar bevrijding Limburg kijkt Herman Kaiser op Bevrijdingsdag tevreden terug op de afgelopen periode.

oranje in Maastricht - 25 apr 2020
Nederland viert 75 jaar vrijheid vanuit huis

Bevrijdingsdag had dit jaar een bijzonder feest moeten worden, aangezien het 75 jaar geleden is dat heel Nederland is bevrijd. Maar vanwege het coronavirus zijn alle bevrijdingsfestivals en andere festiviteiten afgelast en vieren Nederlanders deze officiële feestdag thuis.

Oorlogskinderen Trudy Habets (02 mei 2020)
Documentaire over Weerts oorlogskind

In de documentaire 'Oorlogskinderen' gaat de in Weert wonende Trudy Habets (74) op zoek naar haar vader.

Viering 75 jaar bevrijding Limburg Venlo (3 mrt 2020)
In beeld: slotviering 75 jaar bevrijding in Limburg

Venlo is dinsdagavond het toneel voor de slotviering van 75 jaar bevrijding in Limburg.

IMG_6301
Studenten brengen zoon naar graf Engelse soldaat

Voor het eerst bezocht de 76-jarige Engelsman Richard Huitt het graf van zijn vader in Nederweert. Huitt senior sneuvelde bij de bevrijding van Limburg 75 jaar geleden.

Re-enactment Slag om Baakhoven (18 jan 2020)
Echt-Susteren viert 75 jaar bevrijding met een slagveld

De gemeente Echt-Susteren heeft zaterdag 75 jaar bevrijding gevierd met een slagveld.

75 jaar bevrijding Mesch (12 sep 2019)
Venlo krijgt slotspektakel van Limburgs bevrijdingsjaar

De slotviering van het 75-jarig bevrijdingsjubileum van Limburg wordt op 3 maart in Venlo gehouden. Op de Markt wordt dan een voorstelling gehouden 'vol indrukwekkende verhalen, muziek, theater en groots visueel spektakel', aldus de Provincie Limburg en de Gemeente Venlo.

Maastricht viert 75 jaar bevrijding (14 sep 2019)
Tijdelijk monument Holocaust in Limburgse gemeenten

Zeker dertien Limburgse gemeenten doen in januari mee aan Levenslicht, een tijdelijk monument ter nagedachtenis aan de Holocaust.

stiptekenaar Marco Jeurissen (15 nov 2019)
Nieuw Limburgs stripboek over de oorlog

Limburg krijgt een nieuw stripboek over de oorlog.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten