Hoogbejaard stel niet naar Memorial Day (22 mei 2020)

Jan (97) en Sophie (94) niet bij hun 75ste Memorial Day

Jan (97) en Sophie (94) Rozestraten uit Heerlen zijn er al sinds de allereerste Memorial Day in Margraten bij. Maar dit keer, tijdens de 75ste jaarlijkse herdenking op de Amerikaanse militaire begraafplaats mogen ze er niet bij zijn. En dat doet pijn.

Herman Kaiser (5 mei 2020)
Kaiser over koning: 'Ik dacht dat ik het niet goed hoorde'

Als voorzitter van het burgercomité 75 jaar bevrijding Limburg kijkt Herman Kaiser op Bevrijdingsdag tevreden terug op de afgelopen periode.

oranje in Maastricht - 25 apr 2020
Nederland viert 75 jaar vrijheid vanuit huis

Bevrijdingsdag had dit jaar een bijzonder feest moeten worden, aangezien het 75 jaar geleden is dat heel Nederland is bevrijd. Maar vanwege het coronavirus zijn alle bevrijdingsfestivals en andere festiviteiten afgelast en vieren Nederlanders deze officiële feestdag thuis.

Oorlogskinderen Trudy Habets (02 mei 2020)
Documentaire over Weerts oorlogskind

In de documentaire 'Oorlogskinderen' gaat de in Weert wonende Trudy Habets (74) op zoek naar haar vader.

Viering 75 jaar bevrijding Limburg Venlo (3 mrt 2020)
In beeld: slotviering 75 jaar bevrijding in Limburg

Venlo is dinsdagavond het toneel voor de slotviering van 75 jaar bevrijding in Limburg.

IMG_6301
Studenten brengen zoon naar graf Engelse soldaat

Voor het eerst bezocht de 76-jarige Engelsman Richard Huitt het graf van zijn vader in Nederweert. Huitt senior sneuvelde bij de bevrijding van Limburg 75 jaar geleden.

Re-enactment Slag om Baakhoven (18 jan 2020)
Echt-Susteren viert 75 jaar bevrijding met een slagveld

De gemeente Echt-Susteren heeft zaterdag 75 jaar bevrijding gevierd met een slagveld.

75 jaar bevrijding Mesch (12 sep 2019)
Venlo krijgt slotspektakel van Limburgs bevrijdingsjaar

De slotviering van het 75-jarig bevrijdingsjubileum van Limburg wordt op 3 maart in Venlo gehouden. Op de Markt wordt dan een voorstelling gehouden 'vol indrukwekkende verhalen, muziek, theater en groots visueel spektakel', aldus de Provincie Limburg en de Gemeente Venlo.

Maastricht viert 75 jaar bevrijding (14 sep 2019)
Tijdelijk monument Holocaust in Limburgse gemeenten

Zeker dertien Limburgse gemeenten doen in januari mee aan Levenslicht, een tijdelijk monument ter nagedachtenis aan de Holocaust.

stiptekenaar Marco Jeurissen (15 nov 2019)
Nieuw Limburgs stripboek over de oorlog

Limburg krijgt een nieuw stripboek over de oorlog.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten