Overslaan en naar de inhoud gaan

650.000 euro subsidie voor speelfilm Limburgse regisseur

Geplaatst opvrijdag 17 juli 2020 - 10:18

De Tegelse regisseur Ben Verbong ontvangt van het Nederlands Filmfonds een bijdrage van 650.000 euro voor de film 'Toen ik je zag'.

Dat heeft het Nederlands Filmfonds donderdag bekendgemaakt.

Bijdrage
In totaal ontvangen negen speelfilms en drie documentaires een realiseringsbijdrage van het filmfonds. De speelfilms ALPHA, The Souls en Jippie no more! kregen dezelfde bijdrage toegekend. Bij de andere films en documentaires ligt de bijdrage iets lager.

Speelfilm
De speelfilm Toen ik je zag is gebaseerd op de bestseller van schrijfster Isa Hoes. Voor de Tegelse regisseur wordt dit de eerste Nederlandse speelfilm sinds 1994. Verbong is voornamelijk actief in Duitsland met het produceren van films en tv-series.

Lees ook: Limburgse regisseur verfilmt boek Isa Hoes

Wanneer de speelfilm op het doek zal verschijnen, is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen