Overslaan en naar de inhoud gaan

65 regionale KHN-afdelingen schorten opening horeca op

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2021 - 18:38

De ruim 65 regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) die hadden aangekondigd om 17 januari hun horecazaken weer te openen, komen terug op dat besluit.

Dat doen ze vanwege het hoge aantal coronabesmettingen.

Lees ook: Opstandige horecabedrijven gaan 17 januari open

Samen met winkelopening
Het nieuwe voornemen van de duizenden horecaondernemers die vallen onder de ruim 65 afdelingen is nu 'om de deuren van de horeca weer te openen wanneer de winkels open gaan', vertelt afdelingsvoorzitter Johan de Vos van de KHN-afdeling Breda.

Niet blind voor werkelijkheid
"Uiteraard zien wij ook de penibele situatie op dit moment in de Nederlandse ziekenhuizen. Wij zijn niet blind voor de werkelijkheid", licht De Vos als woordvoerder toe. Daarom schorten ze de actie om half januari de horecazaken te openen op.

Horeca niet de boosdoener
Maar 'de hoge besmettingscijfers van de afgelopen maanden zijn met geen mogelijkheid aan de horeca toe te schrijven, dat is inmiddels wel duidelijk', zegt De Vos. De horecaondernemers vinden het daarom niet meer dan logisch dat zij gelijktijdig opengaan met de winkels.

Uitzichtloosheid 'verpletterend'
Horecaondernemers vragen al maanden om perspectief, maar heropening van de branche wordt steeds uitgesteld. "De totale uitzichtloosheid is verpletterend. De financiële situatie is nijpend", aldus De Vos.

Heropeningsplan
KHN Nederland wil ook dat 'de horeca na de huidige lockdown als een van de eerste sectoren op een verantwoorde manier haar deuren weer kan openen'. De brancheorganisatie roept het kabinet op om zo snel mogelijk met een economisch heropeningsplan te komen voor de getroffen sectoren. Ook pleit KHN Nederland voor een steviger steunpakket voor de periode waarin ondernemen niet voor 100 procent mogelijk is.

Samenwerking
"Wij zijn van mening dat met het eerder gepresenteerde slimme maatregelenplan van KHN, de horeca op een verantwoorde manier open kan", zegt KHN-voorzitter Robèr Willemsen. "Na onze vele handreikingen wordt het nu echt tijd voor het kabinet om dit sámen met de branche op te pakken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen