Overslaan en naar de inhoud gaan

65 Limburgse bedrijven willen coronalening

Geplaatst opvrijdag 8 mei 2020 - 6:00

In Limburg willen 65 Limburgse bedrijven gebruik maken van de Corona Overbruggingslening COL.

De regeling is voor start-ups, scale-ups en innovatieve bedrijven in het MKB. De ondernemers komen niet in aanmerking voor andere noodregelingen en dreigen daardoor in financiële problemen te komen.

Selectie
Van de 65 Limburgse bedrijven die tot nu toe een aanvraag hebben ingediend, zijn er zes niet door de eerste selectie gekomen. De overige bedrijven worden de komende tijd door het LIOF beoordeeld. De regionale investeringsmaatschappij voert de regeling namens het ministerie van Economische Zaken uit. De 59 bedrijven vragen ruim 16 miljoen euro en zijn goed voor 355 banen.

Lees ook: Deputé blij met steun voor startende vernieuwende bedrijven

Niet genoeg
Het kabinet heeft 100 miljoen uitgetrokken voor de COL. Dat blijkt nu al niet genoeg. Binnen een week hebben ruim 1.000 bedrijven 385 miljoen euro hulp aangevraagd. De meeste aanvragen in Limburg zijn gedaan door beginnende bedrijven (44) en bedrijven die snel groeien (8). Die start-ups en scale-ups kunnen vaak ook niet bij banken terecht voor financiering en dreigen door de coronacrisis in financiële problemen te komen. Elk bedrijf kan een lening tussen de 50.000 en 2 miljoen euro aanvragen.

100 miljoen
De regeling wordt betaald door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en uitgevoerd door de gezamenlijke Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen. Bedrijven die meer dan twee miljoen euro nodig hebben kunnen een aanvraag indienen voor het Tijdelijk Overbruggingskrediet Programma innovatieve Start- en Scaleups (TOPSS). Ook voor deze regeling is 100 miljoen uitgetrokken.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen