Overslaan en naar de inhoud gaan

'65+ ballonvaarders toch de lucht in'

Geplaatst opdonderdag 23 oktober 2014 - 9:36

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu komt met een voorstel om de leeftijdsgrens voor ballonvaarders van 65 naar 70 jaar te verhogen.

Volgens Europese regels mogen 65-plussers in de toekomst niet meer varen met hun ballon. Maar daar is veel discussie over. Als het aan Nederland en het Verenigd Koninkrijk ligt, mogen ballonvaarders tussen de 65 en de 70 toch nog de lucht in.

Limburg
Dat betekent dat Limburgs oudste ballonvaarder Ton Kurvers alsnog aan de grond wordt gehouden. Hij wordt volgend jaar 71.

Het voorstel wordt volgens het ministerie binnenkort besproken in het Europees Parlement en Europese Raad. De regel zou dan in april 2015 in gaan.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Luchtballon (11 jun 2020)
Video: Ballonvaarders willen weer de lucht in
Afgelast ballonfestival overleeft strop: 'Ik ben zuinig'
Verlichte luchtballons boven Hoensbroek
Schaven en schrammen na harde landing luchtballon
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen