Overslaan en naar de inhoud gaan

600.000 kijkers voor Jochem Myjer boven Zuid-Limburg

Geplaatst opzaterdag 16 oktober 2021 - 10:37

Ruim 611.000 mensen hebben vrijdagavond gekeken naar de eerste aflevering van Jochem in de Wolken, waarin Jochem Myjer zijn liefde voor het Nederlandse landschap vanuit de lucht met de kijker deelt. Vrijdag vloog hij over Zuid-Limburg.

De cabaretier en bijna afgestudeerd bioloog begon zijn tocht tussen de wijnranken net onder Mechelen en liet zich door de wind over het Geuldal varen.

Zuid-Frankrijk
Met zijn grenzeloze enthousiasme vertelt Myjer over de dieren die in Zuid-Limburg leven en het mooie heuvelachtige landschap. "Reden genoeg om vanuit vogelperspectief te ervaren waarom wij als Nederland zo waanzinnig trots mogen zijn op dit unieke natuurgebied, het Zuid-Frankrijk van Nederland, het Geuldal", stelt hij in het programma.

Op Twitter zijn kijkers heel enthousiast. Met name het tomeloze enthousiasme van Jochem Myjer wordt geroemd.

Al zijn er ook kijkers die de beelden kunnen waarderen, maar het geluid liever uit zetten.

Kijkcijfers
Het programma trok 611.000 kijkers en staat daarmee op de twaalfde plaats van best bekeken programma's, meldt Stichting KijkOnderzoek. The Masked Singer trok bij de start van het nieuwe seizoen bijna 2,4 miljoen mensen. Dat programma was daarmee veruit het best bekeken programma van de vrijdagavond.

Het NOS Journaal van 20:00 uur (bijna 1,4 miljoen kijkers) en het RTL Nieuws van 19:30 uur, met bijna 1,3 miljoen kijkers, maken de top drie compleet.

Dansmarathon
Jochem in de Wolken versloeg overigens met afstand het groots aangekondigde De Dansmarathon (SBS6). Daar keken vrijdagavond iets voor middernacht zo'n 308.000 mensen naar. Dat programma valt daarmee buiten de top 25.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen