Overslaan en naar de inhoud gaan

55ste Heiligdomsvaart trekt door Maastricht

Geplaatst opzondag 27 mei 2018 - 10:35

Eens in de zeven jaar wordt in Maastricht de Heiligdomsvaart georganiseerd; de verering van relieken. Onder meer stadsdevoties, relieken en de Noodkist trekken daarom zondag door de binnenstad van de hoofdstad.

Het is inmiddels de 55ste keer dat de ommegang zal plaatsvinden. Elf dagen lang staat Maastricht in het teken van allerlei religieuze en culturele festiviteiten rond de patroonheilige, Sint Servaas. Er worden zo'n 175.000 bezoekers verwacht.

Ook waarschuwt de organisatie voor de hitte op zondag: 'De Heiligdomsvaart-organisatie adviseert de bezoekers om zich hierop goed voor te bereiden door te zorgen voor voldoende bescherming (geen paraplu's) en om zelf water mee te nemen water.'

Live
De eerste ommegang van de Heiligdomsvaart wordt rechtstreeks uitgezonden via televisie. L1 verzorgt de uitzending samen met RTV Maastricht. Naast de uitzending via tv is de Heiligdomsvaartprocessie ook te volgen via de Facebookpagina van L1.

De tv-uitzending begint zondag om 15:30 uur en duurt tot 17:00 uur.

Lees ook: Maastricht verwacht 175.000 bezoekers Servaas

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen