Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

55ste Heiligdomsvaart trekt door Maastricht

Geplaatst opzondag 27 mei 2018 - 10:35

Eens in de zeven jaar wordt in Maastricht de Heiligdomsvaart georganiseerd; de verering van relieken. Onder meer stadsdevoties, relieken en de Noodkist trekken daarom zondag door de binnenstad van de hoofdstad.

Het is inmiddels de 55ste keer dat de ommegang zal plaatsvinden. Elf dagen lang staat Maastricht in het teken van allerlei religieuze en culturele festiviteiten rond de patroonheilige, Sint Servaas. Er worden zo'n 175.000 bezoekers verwacht.

Ook waarschuwt de organisatie voor de hitte op zondag: 'De Heiligdomsvaart-organisatie adviseert de bezoekers om zich hierop goed voor te bereiden door te zorgen voor voldoende bescherming (geen paraplu's) en om zelf water mee te nemen water.'

Live
De eerste ommegang van de Heiligdomsvaart wordt rechtstreeks uitgezonden via televisie. L1 verzorgt de uitzending samen met RTV Maastricht. Naast de uitzending via tv is de Heiligdomsvaartprocessie ook te volgen via de Facebookpagina van L1.

De tv-uitzending begint zondag om 15:30 uur en duurt tot 17:00 uur.

Lees ook: Maastricht verwacht 175.000 bezoekers Servaas

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen