Overslaan en naar de inhoud gaan

55 verwaarloosde en zieke honden weggehaald bij fokker

Geplaatst opdinsdag 14 september 2021 - 13:14

Inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) hebben vorige week woensdag 55 honden, waaronder zo'n 17 pups, weggehaald bij een hondenfokker in Echt-Susteren. De dieren waren slecht verzorgd, ziek en mager.

De honden zijn dezelfde dag nog overgebracht naar een opvangadres waar ze de nodige zorg krijgen, meldt de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID).

Eerder in de fout
De fokker ging al eerder in de fout. In februari van dit jaar werden al 79 honden weggehaald. De dieren werden toen onder erbarmelijke omstandigheden gehouden, in smerige verblijven in schuren en rond het woonhuis.

Dit keer ging de inspecteurs samen met de politie bij de hondenfokker langs nadat er een melding binnengekomen was over de verkoop van zieke pups.

Hond - Echt-Susteren - 14 sep 2021 [2]
Foto: Dierenbescherming

Mager en ziek
De honden bleken onder de urine en uitwerpselen te zitten en bij veel dieren zat de vacht vol klitten. De pups reageerden angstig en de fokteven lieten gedrag zien waaruit af te leiden viel dat ze onvoldoende beweging kregen, niet gesocialiseerd waren en amper mensen zagen.

Veel honden waren volgens de meegekomen dierenarts bovendien mager en ziek. Ze waren aan de diarree en bleken de zeer besmettelijke ziekte Giardia te hebben.

Direct weggehaald
Normaal gesproken wordt er samen met de eigenaar een plan opgesteld om de misstanden in de toekomst te voorkomen. Maar de inspecteurs van de LID en de dierenarts vonden dat bij deze fokker geen optie. De dieren werden woensdagmiddag en -avond direct bij de fokker weggehaald en naar een opvangadres gebracht. Daar worden ze verder onderzocht, krijgen ze de juiste verzorging en mogen ze aansterken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen