Overslaan en naar de inhoud gaan

50Plus wil coalitie Provinciale Staten ondersteunen

Geplaatst opvrijdag 22 maart 2019 - 15:48

De eenmansfractie van 50Plus in het Limburgs Parlement is bereid een nieuwe coalitie te ondersteunen.

Fractievoorzitter Anne Marie Fischer heeft dat laten weten aan CDA-gedeputeerde Ger Koopmans.

Samenstelling
Koopmans voert vrijdag gesprekken met alle elf de partijen over hoe de vorming van die coalitie moet worden aangepakt en welke samenstelling de voorkeur heeft van iedere partij.

Aansluiting
Voorwaarde voor steun van 50Plus is uiteraard wel dat het coalitieprogramma voldoende aansluit bij het programma van 50Plus.
"Maar zo kunnen we misschien wel dat beetje extra van de coalitie gedaan krijgen voor onze doelgroep dan wanneer we in de oppositie zitten", aldus Fischer.

Aandacht voor winnaars
Een voorkeur voor een bepaalde coalitie zegt ze niet te hebben. Wel moet er wat haar betreft tijd genomen worden voor de vorming ervan en moet er zeker aandacht zijn voor de winnaars, met name voor Forum voor Democratie en GroenLinks. "Er heeft een lichte aardverschuiving plaats gevonden. Daarom moeten alle stenen eerst op hun plek komen te liggen voordat je weet wat overblijft", zo stelt Fischer.

Lees ook: PVV ziet niets in coalitie met minimale meerderheid

PvdD
De Partij voor de Dieren (PvdD) is voor een breed coalitie-akkoord op hoofdlijnen. Per voorstel en thema is er dan een wisselende meerderheid mogelijk. "De tijd van de traditionele partijen is voorbij. En je moet recht doen aan de winnaars", zo heeft fractievoorzitter Pascale Plusquin aan Koopmans laten weten.

Winnaars
In Limburg gaat het bij de winnaars om Forum voor Democratie, GroenLinks, de Partij voor de Dieren en Limburg-Lokaal. "Wij zijn verdubbeld naar twee zetels. We willen ook niemand uitsluiten. Misschien kunnen we ook een brug slaan tussen partijen", denkt Plusquin.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen