Overslaan en naar de inhoud gaan

50PLUS: afschuw over coronatelefoontjes naar ouderen

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 14:58

Limburgse huisartsen mogen ouderen niet onverhoeds bellen met de vraag of zij in geval van een coronabesmetting wel of niet op de intensive care terecht willen komen.

De eenmansfractie van 50PLUS in het Limburgs Parlement wil dat het provinciebestuur contact opneemt met de organisaties van Limburgse huisartsen om te voorkomen dat de doktoren deze telefoongesprekken voeren.

Afschuw
Fractievoorzitter Anna Marie Fischer zegt in schriftelijke vragen met 'grote afschuw' te hebben gekeken naar een reportage in het tv-programma EenVandaag. Daarin kwam een oudere inwoner van Almere aan het woord die op die manier was benaderd. Daarom wil Fischer weten of dat ook in Limburg gebeurt en pleit zij voor tussenkomst van het provinciebestuur.

Suggestie
Fischer noemt dergelijke onaangekondigde telefoontjes van de huisarts "met een cruciale levensvraag een ongepaste manier van communiceren die tot paniek kan leiden onder oudere inwoners". Volgens haar wordt zo de suggestie gewekt dat er een schifting plaatsvindt op basis van leeftijd en dat dit gezien kan worden als leeftijdsdiscriminatie.

Schrik
"Is het provinciebestuur het met mij eens dat veel ouderen door deze aanpak schrik wordt aangejaagd?", zo vraagt 50PLUS.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen