Overslaan en naar de inhoud gaan

50PLUS: afschuw over coronatelefoontjes naar ouderen

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 14:58

Limburgse huisartsen mogen ouderen niet onverhoeds bellen met de vraag of zij in geval van een coronabesmetting wel of niet op de intensive care terecht willen komen.

De eenmansfractie van 50PLUS in het Limburgs Parlement wil dat het provinciebestuur contact opneemt met de organisaties van Limburgse huisartsen om te voorkomen dat de doktoren deze telefoongesprekken voeren.

Afschuw
Fractievoorzitter Anna Marie Fischer zegt in schriftelijke vragen met 'grote afschuw' te hebben gekeken naar een reportage in het tv-programma EenVandaag. Daarin kwam een oudere inwoner van Almere aan het woord die op die manier was benaderd. Daarom wil Fischer weten of dat ook in Limburg gebeurt en pleit zij voor tussenkomst van het provinciebestuur.

Suggestie
Fischer noemt dergelijke onaangekondigde telefoontjes van de huisarts "met een cruciale levensvraag een ongepaste manier van communiceren die tot paniek kan leiden onder oudere inwoners". Volgens haar wordt zo de suggestie gewekt dat er een schifting plaatsvindt op basis van leeftijd en dat dit gezien kan worden als leeftijdsdiscriminatie.

Schrik
"Is het provinciebestuur het met mij eens dat veel ouderen door deze aanpak schrik wordt aangejaagd?", zo vraagt 50PLUS.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen