Overslaan en naar de inhoud gaan

50.000e inwoner voor Weert

Geplaatst opwoensdag 8 mei 2019 - 10:20

Met de geboorte van Jaylinn telt Weert 50.000 inwoners.

Om deze mijlpaal voor de stad te vieren, gaan burgemeester Jos Heijmans en gouverneur Theo Bovens op vrijdag 10 mei op kraamvisite bij de boreling en haar ouders. Jaylinn is geboren op 3 mei.

Cadeautjes
De bestuurders nemen enkele cadeautjes mee, waaronder een 12-jarig abonnement voor recreatief zwemmen en een tegoedbon voor twee Bospoptickets in het jaar dat Jaylinn haar 18e verjaardag viert.

Boom
Ook plant de gemeente binnenkort een appelboom, die symbool staat voor liefde, vertrouwen en dankbaarheid, om het heuglijke nieuws blijvend luister bij te zetten. De boom komt in Boshoven, de wijk waarin Jaylinn woont.

Blij
Weert is een groeiende stad. Burgemeester Jos Heijmans: "Voor het eerst in de historie heeft de gemeente Weert meer dan 50.000 inwoners. De gemeente is blij dat Weert al jaren groeit, tegen de provinciale én landelijke trends in."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen