Overslaan en naar de inhoud gaan

50.000e inwoner voor Weert

Geplaatst opwoensdag 8 mei 2019 - 10:20

Met de geboorte van Jaylinn telt Weert 50.000 inwoners.

Om deze mijlpaal voor de stad te vieren, gaan burgemeester Jos Heijmans en gouverneur Theo Bovens op vrijdag 10 mei op kraamvisite bij de boreling en haar ouders. Jaylinn is geboren op 3 mei.

Cadeautjes
De bestuurders nemen enkele cadeautjes mee, waaronder een 12-jarig abonnement voor recreatief zwemmen en een tegoedbon voor twee Bospoptickets in het jaar dat Jaylinn haar 18e verjaardag viert.

Boom
Ook plant de gemeente binnenkort een appelboom, die symbool staat voor liefde, vertrouwen en dankbaarheid, om het heuglijke nieuws blijvend luister bij te zetten. De boom komt in Boshoven, de wijk waarin Jaylinn woont.

Blij
Weert is een groeiende stad. Burgemeester Jos Heijmans: "Voor het eerst in de historie heeft de gemeente Weert meer dan 50.000 inwoners. De gemeente is blij dat Weert al jaren groeit, tegen de provinciale én landelijke trends in."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen