Overslaan en naar de inhoud gaan

5000 zonnebloemen voor slachtoffers MH17

Geplaatst opwoensdag 15 juli 2015 - 14:23

Een bijzondere tentoonstelling van de Heerlense kunstenaar Bas Meeuws voor de slachtoffers van de MH17-ramp is vanaf woensdag te zien in museum Jan van der Togt in Amstelveen.

Meeuws verzamelde bijna 5000 zonnebloemen. Die herinneren aan de rampplek waar het toestel van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 neerstortte.

Nieuwsuur
De Heerlense kunstenaar maakte al eerder een kunstwerk met bloemen, die medewerkers van Nieuwsuur plukten op de rampplek in Oekraïne. Daarvan zijn driehonderd replica's gemaakt, die nu veelal bij de nabestaanden in huis hangen als aandenken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Heerlense MH17-bloemen te zien in Amstelveen
ANP, Glazen Huis, 3FM
Veel animo voor Serious Art in Heerlen
Kunstenaar uit Heerlen wint gerenommeerde prijs in Florence
Eerste graffitimuseum van Nederland opent in Heerlen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen