Overslaan en naar de inhoud gaan

5000 jongeren krijgen toch vaccinatie tegen meningokokken

Geplaatst opdonderdag 23 april 2020 - 9:36

Ondanks de coronacrisis krijgen in mei en juni ruim 5000 jongeren in Zuid-Limburg een uitnodiging voor de vaccinatie tegen meningokokken.

Dit laat de GGD Zuid-Limburg weten. Het gaat om jongeren die in 2006 geboren zijn.

Nageleefd
Omdat meningokokken W nog steeds voorkomt in Nederland is het uitstellen van deze vaccinatie geen optie. 'Jeugdgezondheidszorg Zuid-Limburg gaat deze vaccinatie zo organiseren dat de maatregelen tegen corona nageleefd kunnen worden', laat de GGD weten.

Lees ook: Vaccineren tegen meningokokken moet tijdelijk anders

Kom op tijd
Wel vraagt de GGD aan de jongeren en hun ouders op tijd te komen. Als de jongere koorts, hoesten of verkoudheid heeft, moet er een nieuwe afspraak gemaakt worden.

De vaccinaties vinden plaats op de locaties in Sittard, Heerlen en Maastricht.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen