Overslaan en naar de inhoud gaan

500 leerlingen Sint-Maartenscollege thuis na besmettingen

Geplaatst opmaandag 17 januari 2022 - 15:51

500 leerlingen van het Sint-Maartenscollege in Maastricht zitten sinds maandag thuis nadat drie of meer leerlingen positief op corona testten.

Alle leerlingen van 4 en 5 havo zitten thuis en enkele klassen van de onderbouw.

Beleid
Scholen moeten leerlingen naar huis sturen als er binnen een klas of groep drie of meer mensen positief testen op het coronavirus. "In de bovenbouw veranderen de klassen steeds van samenstelling bij elk vak. Zo ben je dus met meer mensen in contact dan bij een onderbouw klas. Daarom moeten we alle leerlingen van de lagen 4 en 5 havo naar huis sturen", zegt Liesbeth Hans, teamleider VWO op de school.

Onderbouw
Afgelopen weekend en vanochtend kregen al enkele klassen van de onderbouw bericht dat ze niet naar school konden komen door drie of meer positieve tests. "Doordat deze klassen niet bij elk vak veranderen hoef je niet meteen een grote groep thuis te laten", zegt Hans.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen