Overslaan en naar de inhoud gaan

50 asielzoekers van Ter Apel naar sporthal in Geleen

Geplaatst opzaterdag 14 mei 2022 - 7:39

Vanuit Ter Apel zijn vrijdagavond tientallen asielzoekers overgebracht naar Geleen.

De asielzoekers worden opgevangen in sporthal Glanerbrook. Die was ingericht voor Oekraïense vluchtelingen, maar wordt nu gebruikt voor de tijdelijke opvang van asielzoekers.

Drukte
Ze blijven daar waarschijnlijk langer dan 24 uur. De asielzoekers zijn overgebracht vanwege de grote drukte in Ter Apel. Afgelopen woensdagnacht moesten asielzoekers buiten slapen, maar zijn uiteindelijk overgebracht naar wachtruimtes in het aanmeldcentrum. “Wij zien nu ruimte om aan de dringende oproep van het COA gehoor te geven en deze groep asielzoekers tijdelijk een onderkomen te bieden. Daartoe voelen we ons uit menselijk oogpunt verplicht”, zegt burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen. “Dankzij de hulp van onze en enkele andere gemeenten krijgt de opvang in Ter Apel, al is het maar voor even, wat lucht. ”

Lege plekken
Ook in het Groningse Zuidbroek zijn asielzoekers tijdelijk opgevangen. Ook hier gaat het volgens een woordvoerder om een opvang die eigenlijk voor Oekraïeners was bedoeld. Maar daar zijn volgens de woordvoerder "veel lege plekken". Ze wijst er verder op dat er ook nog mensen uit Ter Apel zijn vertrokken naar plaatsen die zijn vrijgekomen in de reguliere opvang. "Met deze uitstroom verwachten we dat er voor iedereen die zich de komende dagen aanmeldt plek zal zijn."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen