Overslaan en naar de inhoud gaan

4-sterrenhotel in Maankwartier Heerlen

Geplaatst opzaterdag 12 september 2015 - 6:05

Het Maankwartier krijgt een 4-sterrenhotel met 190 kamers van 'internationale allure'.

Een grote Duitse investeerder heeft hiervoor een koopcontract getekend met corporatie Weller.

'Maanhotel'
Het gaat een Duitse investeerder die internationaal actief is in de vastgoedmarkt en onder meer hotels laat bouwen. De belegger heeft het plan voor het ‘Maanhotel’ van Weller gekocht en wordt daarmee de opdrachtgever voor de bouw. Deze belegger, die aan het eind van de maand naar buiten treedt met de toekomstige huurder, heeft ook de ontwikkeling van Parkeergarage Zuid (343 openbare plaatsen) en een penthouse gekocht.

Finale fase
De bouw van het hotel is gepland voor medio 2016, zodra Parkeergarage Zuid klaar is. De Duitse belegger staat op het punt een contract te tekenen met de beoogde exploitant van het hotel. De beoogde huurder van het Maanhotel is volgens Harry van Dijck, manager vastgoedontwikkeling van Weller, "een gerenommeerde internationaal opererende hotelexploitant met haar hoofdkantoor in Duitsland." Onderhandelingen verkeren in de finale fase. Pas als ook die contracten zijn getekend, willen partijen zich bekendmaken.

Allure
Volgens Van Dijck wordt het 4-sterrenhotel van internationale allure: "Dit maakt het ook een aantrekkelijke locatie voor (inter)nationale bedrijven en gezelschappen om naar Heerlen te komen. Parkstad is de snelst groeiende toeristische regio van Nederland. Een regio met veel potentie onder meer vanwege de uitstekende Euregionale ligging."

Verbinden
Het Maankwartier is de nieuwe stationsomgeving van Heerlen die de noordelijke met de zuidelijke stadshelft gaat verbinden. Woningcorporatie Weller werkt hiervoor samen met Bouwontwikkeling Jongen, NS Stations, NS en de gemeente Heerlen.​

Impressie hotel Maankwartier in Heerlen.
Foto: MGL
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oplevering nieuw treinstation Heerlen vertraagd
Bouw Maanhotel hervat na onenigheid
Tijdige oplevering station Heerlen in gevaar door conflict
bouw Bouwvakkers
Bezoek Limburgse bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen