Overslaan en naar de inhoud gaan

4-sterrenhotel in Maankwartier Heerlen

Geplaatst opzaterdag 12 september 2015 - 6:05

Het Maankwartier krijgt een 4-sterrenhotel met 190 kamers van 'internationale allure'.

Een grote Duitse investeerder heeft hiervoor een koopcontract getekend met corporatie Weller.

'Maanhotel'
Het gaat een Duitse investeerder die internationaal actief is in de vastgoedmarkt en onder meer hotels laat bouwen. De belegger heeft het plan voor het ‘Maanhotel’ van Weller gekocht en wordt daarmee de opdrachtgever voor de bouw. Deze belegger, die aan het eind van de maand naar buiten treedt met de toekomstige huurder, heeft ook de ontwikkeling van Parkeergarage Zuid (343 openbare plaatsen) en een penthouse gekocht.

Finale fase
De bouw van het hotel is gepland voor medio 2016, zodra Parkeergarage Zuid klaar is. De Duitse belegger staat op het punt een contract te tekenen met de beoogde exploitant van het hotel. De beoogde huurder van het Maanhotel is volgens Harry van Dijck, manager vastgoedontwikkeling van Weller, "een gerenommeerde internationaal opererende hotelexploitant met haar hoofdkantoor in Duitsland." Onderhandelingen verkeren in de finale fase. Pas als ook die contracten zijn getekend, willen partijen zich bekendmaken.

Allure
Volgens Van Dijck wordt het 4-sterrenhotel van internationale allure: "Dit maakt het ook een aantrekkelijke locatie voor (inter)nationale bedrijven en gezelschappen om naar Heerlen te komen. Parkstad is de snelst groeiende toeristische regio van Nederland. Een regio met veel potentie onder meer vanwege de uitstekende Euregionale ligging."

Verbinden
Het Maankwartier is de nieuwe stationsomgeving van Heerlen die de noordelijke met de zuidelijke stadshelft gaat verbinden. Woningcorporatie Weller werkt hiervoor samen met Bouwontwikkeling Jongen, NS Stations, NS en de gemeente Heerlen.​

maankwartier, hotel, heerlen
Impressie hotel Maankwartier in Heerlen.
Foto: MGL
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oplevering nieuw treinstation Heerlen vertraagd
Bouw Maanhotel hervat na onenigheid
Tijdige oplevering station Heerlen in gevaar door conflict
Start bouw bij station in Heerlen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen