Overslaan en naar de inhoud gaan

3D-zebrapad Blerick na nog geen jaar alweer weggehaald

Geplaatst opdonderdag 26 september 2019 - 6:00

Het 3D-zebrapad dat de gemeente Venlo in februari dit jaar heeft aangelegd in het stadsdeel Blerick is woensdag alweer weggehaald.

Het 3D-zebrapad lag voor basisschool Mikado en moest ervoor zorgen dat de straat haar status als racebaan zou kwijtraken.

'Te hoog'
Volgens schooldirecteur Jan Wilms was het 3D-zebrapad te hoog en voldeed het niet. Wel kreeg het nieuwe zebrapad sprekende en lichtgevende palen.

Hoge snelheid
De wijk Vastenavondkamp, waar het zebrapad ligt, kwam een aantal jaren geleden landelijk in het nieuws door verschillende dodelijke schietpartijen. Een van de problemen was volgens de bewoners de hoge snelheid van auto's door de straat bij school.

30.000 euro
Volgens Wilms had het geld beter besteed kunnen worden aan investeringen in de infrastructuur, woningbouw, overlast van zwerfafval en drugsoverlast. Hij zegt dat het zebrapad zo'n 30.000 euro heeft gekost.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen