Overslaan en naar de inhoud gaan

380.000 lege flessen nodig voor behandeling Davy's moeder

Geplaatst opdonderdag 20 oktober 2016 - 20:54

380.000 lege flessen zijn er nodig om de behandeling van de moeder van de 11-jarige Davy van Balkum te financieren.

De jongen uit Wellerlooi kwam woensdag in het nieuws door de hartverwarmende brief die hij aan de mede-leerlingen op zijn school schreef.

Lege flessen
Davy legde daarin uit dat hij het zwaar heeft, de laatste maanden. Zijn vader kampt met alvleesklierkanker en zijn moeder lijdt aan de ziekte MS. Voor moeder wordt een dure buitenlandse behandeling niet vergoed en dus besloot Davy om lege flessen in te zamelen om op die manier geld voor zijn moeder binnen te halen.

Lees ook: Jongen van 11 zamelt geld in voor doodzieke moeder

Donderdag ging L1 bij Davy op school langs en rekende hij voor dat er 380.000 lege flessen nodig zijn om het geld bijeen te krijgen. Ook vertelde de jongen over zijn plannen. Want naast het inzamelen van flessen is Davy met zijn vriend Jip ook nog van plan om koekjes en vogelhuisjes te gaan verkopen. Bovendien komt er ook nog een kerstmarkt.

Crowdfunding
Vermoedelijk gaat met die initiatieven het benodigde bedrag niet opgehaald worden en dus is er ook een crowdfundingsactie gestart om 95.000 euro op te halen. Moeder Jeannette wil er in ieder geval geen zielig verhaal van maken. "Ik hoop alleen dat we de MS kunnen stoppen, of er in ieder geval voor zorgen dat de situatie een beetje verbetert."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jongen van 11 zamelt geld in voor doodzieke moeder
Davy (11) haalt al 20.000 euro op voor zieke moeder
Flessen gestolen van inzamelingsactie voor zieke moeder
Flessenactie Davy (11) voor zieke moeder ligt op koers
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen