Overslaan en naar de inhoud gaan

380.000 lege flessen nodig voor behandeling Davy's moeder

Geplaatst opdonderdag 20 oktober 2016 - 20:54

380.000 lege flessen zijn er nodig om de behandeling van de moeder van de 11-jarige Davy van Balkum te financieren.

De jongen uit Wellerlooi kwam woensdag in het nieuws door de hartverwarmende brief die hij aan de mede-leerlingen op zijn school schreef.

Lege flessen
Davy legde daarin uit dat hij het zwaar heeft, de laatste maanden. Zijn vader kampt met alvleesklierkanker en zijn moeder lijdt aan de ziekte MS. Voor moeder wordt een dure buitenlandse behandeling niet vergoed en dus besloot Davy om lege flessen in te zamelen om op die manier geld voor zijn moeder binnen te halen.

Lees ook: Jongen van 11 zamelt geld in voor doodzieke moeder

Donderdag ging L1 bij Davy op school langs en rekende hij voor dat er 380.000 lege flessen nodig zijn om het geld bijeen te krijgen. Ook vertelde de jongen over zijn plannen. Want naast het inzamelen van flessen is Davy met zijn vriend Jip ook nog van plan om koekjes en vogelhuisjes te gaan verkopen. Bovendien komt er ook nog een kerstmarkt.

Crowdfunding
Vermoedelijk gaat met die initiatieven het benodigde bedrag niet opgehaald worden en dus is er ook een crowdfundingsactie gestart om 95.000 euro op te halen. Moeder Jeannette wil er in ieder geval geen zielig verhaal van maken. "Ik hoop alleen dat we de MS kunnen stoppen, of er in ieder geval voor zorgen dat de situatie een beetje verbetert."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jongen van 11 zamelt geld in voor doodzieke moeder
Davy (11) haalt al 20.000 euro op voor zieke moeder
Flessen gestolen van inzamelingsactie voor zieke moeder
Flessenactie Davy (11) voor zieke moeder ligt op koers
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen