Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

354 examens VMBO Maastricht afgekeurd door foute toetsing

Geplaatst opvrijdag 22 juni 2018 - 16:05

Honderden leerlingen van het VMBO Maastricht hebben vrijdag te horen gekregen dat hun eindexamens zijn afgekeurd.

Volgens een mail van de school die naar de ouders is gestuurd, blijkt dat de Onderwijsinspectie 354 examens ongeldig heeft verklaard, omdat bij vrijwel alle leerlingen onderdelen van het schoolexamen missen.

Fouten
Het Programma voor Toetsing en Afsluiting (PTA) biedt een overzicht van alle verplichtingen en prestaties waar een leerling aan moet voldoen om aan het landelijk eindexamen te kunnen deelnemen. Uit onderzoek dat de Onderwijsinspectie vanaf 19 juni heeft verricht kwam aan het licht dat er bij vrijwel alle examenleerlingen fouten zijn in het schoolexamen en dat zij eerdere toetsen door het jaar heen niet hebben afgerond.

Video: L1 / 1Limburg

Ook werd het cijfer 1 opvallend vaak gegeven (in de meeste gevallen bij het niet inleveren of afronden van een werk) zonder dat hiervoor de verplichte toestemming van de schooldirectie is gegeven.

Lees ook: Ministerie opent infonummer gedupeerden examenblunder

Foto VMBO Maastricht
Foto: L!/1Limburg

Individueel plan
Nu de examens zijn afgekeurd moeten alle leerlingen delen van hun schoolexamen en delen van hun eindexamen opnieuw doen. Dit geldt ook voor alle herexamens die inmiddels hebben plaatsgevonden. De school geeft in de mail aan dat zij 'met man en macht aan een individueel plan van aanpak werken voor elke leerling'.

Alle leerlingen en hun ouders kunnen vrijdagavond om 20:00 uur naar het MECC in Maastricht komen waar zij meer uitleg krijgen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen