Overslaan en naar de inhoud gaan

354 examens VMBO Maastricht afgekeurd door foute toetsing

Geplaatst opvrijdag 22 juni 2018 - 16:05

Honderden leerlingen van het VMBO Maastricht hebben vrijdag te horen gekregen dat hun eindexamens zijn afgekeurd.

Volgens een mail van de school die naar de ouders is gestuurd, blijkt dat de Onderwijsinspectie 354 examens ongeldig heeft verklaard, omdat bij vrijwel alle leerlingen onderdelen van het schoolexamen missen.

Fouten
Het Programma voor Toetsing en Afsluiting (PTA) biedt een overzicht van alle verplichtingen en prestaties waar een leerling aan moet voldoen om aan het landelijk eindexamen te kunnen deelnemen. Uit onderzoek dat de Onderwijsinspectie vanaf 19 juni heeft verricht kwam aan het licht dat er bij vrijwel alle examenleerlingen fouten zijn in het schoolexamen en dat zij eerdere toetsen door het jaar heen niet hebben afgerond.

Video: L1 / 1Limburg

Ook werd het cijfer 1 opvallend vaak gegeven (in de meeste gevallen bij het niet inleveren of afronden van een werk) zonder dat hiervoor de verplichte toestemming van de schooldirectie is gegeven.

Lees ook: Ministerie opent infonummer gedupeerden examenblunder

Foto VMBO Maastricht
Foto: L!/1Limburg

Individueel plan
Nu de examens zijn afgekeurd moeten alle leerlingen delen van hun schoolexamen en delen van hun eindexamen opnieuw doen. Dit geldt ook voor alle herexamens die inmiddels hebben plaatsgevonden. De school geeft in de mail aan dat zij 'met man en macht aan een individueel plan van aanpak werken voor elke leerling'.

Alle leerlingen en hun ouders kunnen vrijdagavond om 20:00 uur naar het MECC in Maastricht komen waar zij meer uitleg krijgen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen