Overslaan en naar de inhoud gaan

354 examens VMBO Maastricht afgekeurd door foute toetsing

Geplaatst opvrijdag 22 juni 2018 - 16:05

Honderden leerlingen van het VMBO Maastricht hebben vrijdag te horen gekregen dat hun eindexamens zijn afgekeurd.

Volgens een mail van de school die naar de ouders is gestuurd, blijkt dat de Onderwijsinspectie 354 examens ongeldig heeft verklaard, omdat bij vrijwel alle leerlingen onderdelen van het schoolexamen missen.

Fouten
Het Programma voor Toetsing en Afsluiting (PTA) biedt een overzicht van alle verplichtingen en prestaties waar een leerling aan moet voldoen om aan het landelijk eindexamen te kunnen deelnemen. Uit onderzoek dat de Onderwijsinspectie vanaf 19 juni heeft verricht kwam aan het licht dat er bij vrijwel alle examenleerlingen fouten zijn in het schoolexamen en dat zij eerdere toetsen door het jaar heen niet hebben afgerond.

Video: L1 / 1Limburg

Ook werd het cijfer 1 opvallend vaak gegeven (in de meeste gevallen bij het niet inleveren of afronden van een werk) zonder dat hiervoor de verplichte toestemming van de schooldirectie is gegeven.

Lees ook: Ministerie opent infonummer gedupeerden examenblunder

Foto VMBO Maastricht
Foto: L!/1Limburg

Individueel plan
Nu de examens zijn afgekeurd moeten alle leerlingen delen van hun schoolexamen en delen van hun eindexamen opnieuw doen. Dit geldt ook voor alle herexamens die inmiddels hebben plaatsgevonden. De school geeft in de mail aan dat zij 'met man en macht aan een individueel plan van aanpak werken voor elke leerling'.

Alle leerlingen en hun ouders kunnen vrijdagavond om 20:00 uur naar het MECC in Maastricht komen waar zij meer uitleg krijgen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen