Overslaan en naar de inhoud gaan

354 examens VMBO Maastricht afgekeurd door foute toetsing

Geplaatst opvrijdag 22 juni 2018 - 16:05

Honderden leerlingen van het VMBO Maastricht hebben vrijdag te horen gekregen dat hun eindexamens zijn afgekeurd.

Volgens een mail van de school die naar de ouders is gestuurd, blijkt dat de Onderwijsinspectie 354 examens ongeldig heeft verklaard, omdat bij vrijwel alle leerlingen onderdelen van het schoolexamen missen.

Fouten
Het Programma voor Toetsing en Afsluiting (PTA) biedt een overzicht van alle verplichtingen en prestaties waar een leerling aan moet voldoen om aan het landelijk eindexamen te kunnen deelnemen. Uit onderzoek dat de Onderwijsinspectie vanaf 19 juni heeft verricht kwam aan het licht dat er bij vrijwel alle examenleerlingen fouten zijn in het schoolexamen en dat zij eerdere toetsen door het jaar heen niet hebben afgerond.

Video: L1 / 1Limburg

Ook werd het cijfer 1 opvallend vaak gegeven (in de meeste gevallen bij het niet inleveren of afronden van een werk) zonder dat hiervoor de verplichte toestemming van de schooldirectie is gegeven.

Lees ook: Ministerie opent infonummer gedupeerden examenblunder

Foto VMBO Maastricht
Foto: L!/1Limburg

Individueel plan
Nu de examens zijn afgekeurd moeten alle leerlingen delen van hun schoolexamen en delen van hun eindexamen opnieuw doen. Dit geldt ook voor alle herexamens die inmiddels hebben plaatsgevonden. De school geeft in de mail aan dat zij 'met man en macht aan een individueel plan van aanpak werken voor elke leerling'.

Alle leerlingen en hun ouders kunnen vrijdagavond om 20:00 uur naar het MECC in Maastricht komen waar zij meer uitleg krijgen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen