Overslaan en naar de inhoud gaan

35.000 liter drugsafval gevonden bij verlaten gebouw

Geplaatst opdonderdag 3 juni 2021 - 15:50

Bij een verlaten bedrijfsgebouw aan de Kranenpool in Brunssum is een grote partij drugsafval gedumpt. Het gaat volgens de politie om 35.000 liter afval van synthetische drugsproductie.

De politie vond donderdagmiddag rond 14:30 uur per toeval twee vrachtwagentrailers in een verlaten loods. Een agent reed langs het verlaten gebouw, maar vertrouwde het niet en besloot een kijkje te gaan nemen. "Dat bleek goud waard te zijn", zegt een woordvoerder van de politie.

Tienduizenden liters
In de trailer lag afval van synthetisch drugsproductie. In de andere trailer, gevuld met zoete aardappelen, stond een aantal vaten. In die vaten zat in totaal 35.000 liter drugsafval. Daarmee behoort deze partij waarschijnlijk tot een van de grootste drugsdumpingen die in Limburg tot dusver zijn aangetroffen.

Geen lekkages
De politie doet onderzoek om vast te stellen welke stoffen in deze vaten zitten. Hoewel aanvankelijk rekening werd gehouden met bodemverontreiniging, bleek dat geen van de vaten lekte.

Lees ook: Drugsdumpingen in Limburg gehalveerd: 'Zegt weinig'

kaartje Kranenpool
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen