Overslaan en naar de inhoud gaan

35.000 liter drugsafval gevonden bij verlaten gebouw

Geplaatst opdonderdag 3 juni 2021 - 15:50

Bij een verlaten bedrijfsgebouw aan de Kranenpool in Brunssum is een grote partij drugsafval gedumpt. Het gaat volgens de politie om 35.000 liter afval van synthetische drugsproductie.

De politie vond donderdagmiddag rond 14:30 uur per toeval twee vrachtwagentrailers in een verlaten loods. Een agent reed langs het verlaten gebouw, maar vertrouwde het niet en besloot een kijkje te gaan nemen. "Dat bleek goud waard te zijn", zegt een woordvoerder van de politie.

Tienduizenden liters
In de trailer lag afval van synthetisch drugsproductie. In de andere trailer, gevuld met zoete aardappelen, stond een aantal vaten. In die vaten zat in totaal 35.000 liter drugsafval. Daarmee behoort deze partij waarschijnlijk tot een van de grootste drugsdumpingen die in Limburg tot dusver zijn aangetroffen.

Geen lekkages
De politie doet onderzoek om vast te stellen welke stoffen in deze vaten zitten. Hoewel aanvankelijk rekening werd gehouden met bodemverontreiniging, bleek dat geen van de vaten lekte.

Lees ook: Drugsdumpingen in Limburg gehalveerd: 'Zegt weinig'

kaartje Kranenpool
Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen